קפרזה סלק - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קפרזה סלק

החלפנו את העגבניות מגרסת המקור האיטלקית בסלק והמוצרלה מגדילה לעשות, ולשמש כספוג לצבע הסגול העז. מתכון של השף תמיר חכים ממסעדת טריולה

מנה אחת למרכז השולחן דרגת קושי: קל
קפרזה סלק
תומר אפלבאום

העולם נחלק לשניים - אלו שלא אוהבים סלק, ואלו הנמנים ממעריציו השרופים. אני מהקבוצה השנייה כמובן. אמנם הסלק זמין כל השנה, אך עכשיו אחרי החורף הוא בשיאו. יש לו טעם אדמתי ומתוק שמשתלב במנה נפלא עם המוצרלה הנייטרלית, ויוצר איזון טעמים. גם בגרסת המקור האיטלקית של קפרזה עם עגבניות, המוצרלה משמשת לספיגת טעמים, כאן במנה הזו היא מגדילה לעשות, ולשמש כספוג לצבע העז של הסלק.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

1 סלק בינוני

חופן עלי בזיליקום

כדור מוצרלה גדול (כ 100 גרם)

1 עגבנייה

שמן זית

מלח גס, פלפל

הוראות הכנה

אופים בתנור 250 מעלות את הסלק בשלמותו על מלח גס (מוליך חום גבוה יותר) כחצי שעה עד להשחמה מלאה של הקליפה.
חוצים ואופים בתנור 250 מעלות את העגבניה עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. אפשר להוסיף עשבי תיבול (טימין/אורגנו) כעשר דקות עד לחריכה של העגבנייה, מבלי לפגוע בטקסטורה הפנימית.
קורעים ביד את כדור המוצרלה, מקלפים את הסלק (מתקלף בקלות גם בידיים) חותכים לפרוסות, חותכים את העגבנייה לקוביות גדולות, מסדרים את הכל בצלחת כולל עלי הבזיליקום, מזליפים מעל שמן זית, מלח גס, פלפל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות