מתכון

קבב דגים ברוטב של אריסה וחמאה

מנת קבב דגים שמיועדת לכל חוגגי שבועות שלא אוכלים את ארוחת החג רק על בסיס גבינות, בתיבול מוכר מבית אמי

אביב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אביב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
קבב דגים ואריסה

רכיבים

חומרים לקבב

  • 1 קג דגים טחונים (במטחנת בשר)
  • ½ כוס גמבה קצוצה
  • ½ כוס עגבניות קצוצות
  • ½ כוס פטרוזילה קצוצה
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית מלח

לרוטב:

  • 200 גרם אריסה
  • 100 גרם חמאה קרה קוביות
  • ½ כוס מים

הוראות הכנה

הכנת הקבב:

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת גוש אחיד ומכינים קציצות במשל של כ- 50 גרם כל אחת ומניחים במקרר.

הכנת הרוטב:

שופכים  אריסה אל סיר בינוני ומחממים. לאחר מכן מוסיפים קוביות של חמאה קרה ו-1/4 כוס מים. מכניסים את הקציצות ומבשלים על חום בינוני תוך כדי בחישה עדינה עד לבישול מלא של הקציצות ומגישים.

אפשר לתבל עם מעט מיץ לימון ולקשט עם עלים של כוסברה.

תגובות