מתכון לקינוח טבעוני: עטאייף במילוי בטטות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לקינוח טבעוני: עטאייף במילוי בטטות

המאפה המתוק, המזכיר מעין פנקייק סגור, נפוץ במיוחד בעת שבירת צום הרמדאן - יכול בקלות להפוך לקינוח טבעוני עשיר ומפתיע שטעים לאכול כל השנה. מתכון של לירז שדה מבראסרי עין כרם

דרגת קושי: קל
10תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

2 כוסות קמח

רבע כוס סוכר

חצי כוס סולת

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפיות סודה לשתייה

כף שמרים יבשים

2 כוסות מים

למילוי:

2 בטטות קלופות חתוכות מבושלות במים עד ריכוך

כף סילאן

כפית קינמון

מעט מלח

הוראות הכנה

הכנת הבלילה:

מערבבים את כל החומרים מלבד המים.

מוסיפים את המים, מערבבים עם מטרפה עד לקבלת עיסה הומוגנית וחסרת גושים.

מניחים את הבלילה בצד לנוח לפחות רבע שעה.

הכנת המילוי:

מועכים את הבטטות מוסיפים קינמון, מלח וסילאן מערבבים.

מטגנים:

מחממים מחבת על אש גבוהה עם מעט שמן (ניטראלי).

יוצקים רבע מצקת בלילה למחבת.

מחכים להיווצרות בועות צפופות יחסית בבלילה (במידה ואין הבלילה צריכה עוד זמן לנוח).

מחכים לראות שהעטייף מוכן עד חצי הדרך למרכז ומנמיכים את האש.

מורידים מהמחבת ומניחים על השיש לקירור מלא.

ממשיכים לבא.

ממלאים:

מניחים עטייף על כך היד ממלאים אותה בכמות של חצי כף מהמילוי.

סוגרים לצורת חצי סהר ומהדקים את הקצוות עם האצבעות.

 

עטאייף של לירז שדה
דודו בכר

טיפים

אפשר לשחק עם המילויים:

במטבח הערבי העטייף או הקטייף מגיעים במילוי תערבות אגוזים ממינים שונים, עם קינמון וסוכר וישנו גם מילוי של גבינה מתוקה. אם מחליטים על מילוי אחר, כמו הגבינה, אגוזים, או אפילו שוקולד אפשר להבריש מעט חמאה מומסת ולהכניס לתנור לחמש דקות ב- 200 מעלות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות