מתכון לקינוח טבעוני: עטאייף במילוי בטטות

המאפה המתוק, המזכיר מעין פנקייק סגור, נפוץ במיוחד בעת שבירת צום הרמדאן - יכול בקלות להפוך לקינוח טבעוני עשיר ומפתיע שטעים לאכול כל השנה. מתכון של לירז שדה מבראסרי עין כרם

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לירז שדה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • רבע כוס סוכר
  • חצי כוס סולת
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים

למילוי:

  • 2 בטטות קלופות חתוכות מבושלות במים עד ריכוך
  • כף סילאן
  • כפית קינמון
  • מעט מלח

הוראות הכנה

הכנת הבלילה:

מערבבים את כל החומרים מלבד המים.

מוסיפים את המים, מערבבים עם מטרפה עד לקבלת עיסה הומוגנית וחסרת גושים.

מניחים את הבלילה בצד לנוח לפחות רבע שעה.

הכנת המילוי:

מועכים את הבטטות מוסיפים קינמון, מלח וסילאן מערבבים.

מטגנים:

מחממים מחבת על אש גבוהה עם מעט שמן (ניטראלי).

יוצקים רבע מצקת בלילה למחבת.

מחכים להיווצרות בועות צפופות יחסית בבלילה (במידה ואין הבלילה צריכה עוד זמן לנוח).

מחכים לראות שהעטייף מוכן עד חצי הדרך למרכז ומנמיכים את האש.

מורידים מהמחבת ומניחים על השיש לקירור מלא.

ממשיכים לבא.

ממלאים:

מניחים עטייף על כך היד ממלאים אותה בכמות של חצי כף מהמילוי.

סוגרים לצורת חצי סהר ומהדקים את הקצוות עם האצבעות.

עטאייף של לירז שדה
עטאייף של לירז שדהצילום: דודו בכר
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ