סיגר ממולא בחצילים ואגוזי לוז - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סיגר ממולא בחצילים ואגוזי לוז

מתיקות מלוחה ואגוזית בעלת מרקם מתפורר נצמדת לטעמיו הקלויים־מרירים של החציל בהרמוניה מלאה וכשהם פורצים מתוך עלה פריך ושחום של סיגר הם מפתיעים בכל נגיסה מחדש

20 סיגרים דרגת קושי: קל
חציל ואגוזי לוז מגולגלים בסיגר

זהו אחד המאכלים שכדי להבין את טעמם צריך פשוט לאכול אותם.

מי שיגיש את המנה הזאת אל השולחן יזכיר לאורחיו ארמונות סולטנים מתעלפים וארוחות חשק בגינות האגוז של ספרד והם יעצמו לרגע עיניהם ויודו לו מאוד.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 חצילים רחבים ‏(בלדי‏) גדולים, מוצקים ומבהיקים

1/2 1 כוסות ‏(150 גרם‏) אגוז לוז קלופים, לא קלויים
4 כפות סוכר דמררה
מיץ מחצי לימון
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
20 עלי סיגר מוכנים לגלגול
שמן צמחי לטיגון עמוק

הוראות הכנה

קולים את החצילים על להבת הכיריים או בגריל פחמים עד שהקליפה חרוכה כולה והחציל מאבד מצורתו. מניחים על גבי מסננת וממתינים כרבע שעה עד שהחצילים יגירו מנוזליהם. בינתיים מפזרים את הסוכר במחבת כבדה ורחבה ומחממים על אש קטנה עד שהסוכר מתחיל להינמס. מוסיפים את אגוזי הלוז וכפית שטוחה של מלח ומערבבים כך שהסוכר יצפה את האגוזים היטב. ממשיכים בערבוב עד שבאוויר המטבח עולה ריח עמוק של קרמל והאגוזים השחימו מעט. חלקם יידבקו האחד לשני - זה בסדר גמור.

מניחים לאגוזים להצטנן מעט במחבת ובינתיים קולפים את החצילים אל תוך קערה. משאירים מעט מן הקליפה החרוכה בשביל הטעם ומקפידים שלא למעוך את בשר החצילים יתר על המידה. מעבירים את אגוזי הלוז שהצטננו אל קערת מעבד־מזון בעל להב פלדה וקוצצים בלחיצות קצרות עד שהאגוזים נשברים מעט אך לא הופכים לאבקה. מוסיפים את השברים אל החציל הקלוף ומתבלים במיץ לימון ובפלפל שחור. מערבבים מעט בעזרת מזלג מבלי לשבור את מרקם החציל, טועמים ומתקנים תיבול.

מניחים דף בצק עגול לסיגרים על משטח העבודה ובמרכזו מטילים שתי כפות מן המילוי. מגלגלים את הבצק במהודק תוך קיפול הקצוות כלפי פנים ומניחים את הסיגר המגולגל על גבי התפר. חוזרים על הפעולה עם יתר המלית והעלים.

מחממים שמן בגובה 2 סנטימטרים בסיר רחב על אש בינונית. כשהשמן חם מעבירים לתוכו בעדינות את הסיגרים כשהתפר כלפי מטה. אם השמן חם מדי, מנמיכים מעט את הלהבה. כשהסיגר מזהיב מעט, הופכים אותו פעם אחת ומניחים לו לקבל צבע זהוב ועמוק. מוציאים אל נייר סופג ומגישים מיד עם קערת טחינה גולמית או לבּנה חמצמצה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות