תבשיל חצילים מטוגנים, תפוחי אדמה ובשר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל חצילים מטוגנים, תפוחי אדמה ובשר

את התבשיל הזה אפשר להכין מן ההתחלה על פי המתכון או להכין אותו ביום ראשון משאריות הצלי של שבת

דרגת קושי: קל
חצילים מטוגנים בציר בשר

 את החצילים מטגנים רק ברגע האחרון ועל הלחם המוגש עם הצלחת להיות טרי ורך במיוחד. מקפידים שלא להוסיף יותר מדי מים בבישול כדי שיתקבל ציר סמיך במיוחד. טיגון תפוחי האדמה והוספתם רק לקראת סוף הבישול מעניקים להם צבע מצודד אך שומרים עליהם פריכים ובעלי גוף, ויחד עם החצילים הם מוסיפים טעם ומרקם לציר הסמיך. אם מגישים עם ביצה קשה ומעט טחינה, אפשר לאכול את זה בבוקר שלא צריך ללכת אחריו לעבודה ואפשר לנוח כל היום.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לציר:

1 ק”ג בשר כתף מרכזית ‏(מס’ 5‏)
1/2 כוס ‏(60 גרם‏) קמח לבן
1/4 כוס ‏(60 מ”ל‏) שמן זית
1 בצל גדול
2 גזרים
1 שורש סלרי
12 גבעולי פטרוזיליה
5-4 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
 

לירקות:

5-4 תפוחי אדמה לבנים גדולים
3 חצילים מוארכים מבהיקים ומוצקים
1/2 כוס ‏(120 מ”ל‏) שמן זית

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הציר:

חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2 סנטימטרים ומקמחים את הנתחים היטב. נפטרים מעודף הקמח על ידי ניעור. מחממים שמן זית בסיר ברזל כבד ומניחים בו את נתחי הבשר עד לקבלת צבע חום עמוק. הופכים את הנתחים וסוגרים אותם היטב מכל צדדיהם.

בינתיים קולפים את הבצל, הגזר ושורש הסלרי וחותכים לקוביות קטנות. מוציאים את נתחי הבשר המושחמים מן השמן ומוסיפים את הירקות החתוכים. מטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה. מוסיפים חזרה את הבשר, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, הפטרוזיליה והפלפל שחור, מערבבים ומכסים במים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש קטנה כשעתיים וחצי. מדי פעם מערבבים ומוסיפים מים אם חסר.

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות עבות במיוחד בעובי 3 סנטימטר. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפרוסות עד להזהבה משני צדיהן. מוציאים מן השמן ומעבירים לנייר סופג.

בודקים את הבשר המתבשל בציר בעזרת מזלג. בשלב זה הוא אמור להיות רך במיוחד. מפוררים את הבשר בעזרת המזלג יחד עם שאר הירקות עד לקבלת מרקם של ציר סמיך וחום. ממליחים וטועמים. מניחים מעל את תפוחי האדמה המטוגנים ומבשלים מכוסה על אש קטנה כחצי שעה נוספת. הופכים פעם אחת באמצע הבישול.

כשתפוחי האדמה מתבשלים קולפים את החצילים וחוצים אותם לאורכם. מחממים את השמן שבו טוגנו תפוחי האדמה ומטגנים בו את חצאי החצילים מכל צדדיהם על להשחמה. מוציאים אל נייר סופג.

להגשה:

נוטלים צלחת עמוקה ומניחים בתוכה כמה כפות גדושות מהציר. מניחים מעליו חצי חציל מטוגן ולידו תפוח אדמה שבושל בציר. מגישים עם חצי כיכר לחם לבן וקערת סחוג קטנה ליד, מועכים הכל עם המזלג, שייספג הרוטב, ואוכלים עם או בלי ביצה קשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות