מתכון

סלט עדשים עם אנדיב, אספרגוס וגבינת פטה

שילוב יפהפה ומפתיע בין אנדיב פריך, צנוניות ורודות, עדשים מבריקות, תפוח חמצמץ ורוקט המריר. כל אלה יחד יוצרים הרמוניית טעמים ומרקמים של סלט בריא ומשמח במיוחד

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
סלט עדשים שחורות עם אנדיב ואספרגוס
סלט עדשים שחורות עם אנדיב ואספרגוסצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 צרור אספרגוס חתוך לרבעים (ללא הרבע התחתון)
  • 1 תפוח עץ ירוק פרוס לפרוסות דקיקות
  • 2 אנדיב חתוכים לשמיניות לאורך
  • 4-5 צנוניות קטנות פרוסות לעיגולים דקיקים (עדיף במנדולינה)
  • זר רוקט או אורוגולה שטוף ומיובש
  • חופן אגוזי מלך קצוצים גס
  • 150 גרם גבינת פטה כבשים מפוררת גס

לרוטב

  • חצי כפית מלח מיץ מלימון אחד או 3 כפות חומץ שרי
  • רבע שן שום קצוצה דק
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה

מבשלים את העדשים .

מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את האספרגוס ומבשלים ללא מכסה 3 דקות.

מסירים מהאש, מסננים ושוטפים במים קרים.

מערבבים עם שאר המרכיבים והרוטב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ