מתכון

פילה סלמון עם טחינה, יוגורט ועדשים שחורות

מנה מזינה וקלה להכנה. הרעיון הוא ליצור מנה בהשראת הסינייה של המטבח הערבי הגלילי, במראה יפה ומושך

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלמון עם עדשים שחורות
צילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות

כך מבשלים עדשים שחורות:

למרבה השמחה, אין צורך להשרות עדשים שחורות ובישולן קל ופשוט: מוזגים מים לסיר בינוני, מוסיפים את העדשים ומרתיחים. בהרתחה הראשונה מצטבר קצף אפור שיש להסיר בכף רחבה ושטוחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה ללא מכסה 25 דקות, עד שהעדשים אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.

רכיבים

  • 6-8 נתחים של פילה סלמון טרי, ללא העור, במשקל 150-200 גרם לנתח
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח אטלנטי
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה
  • 2-3 ענפי טימין
  • חצי לימון סחוט

לעדשים

  • 1 כוס עדשים שחורות חצי כפית כמון חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה חצי כוס כוסברה או נענע קצוצה רבע בצל סגול קצוץ קטן 3 כפות שמן זית כפית חומץ בן יין או מיץ לימון גרידת לימון אחד חצי כפית מלח 2 עגבניות בשלות חצויות

לטחינה

  • כוס טחינה גולמית מיץ מלימון אחד לפחות גביע יוגורט כבשים או עזים מים קרים מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה

מבשלים את העדשים .

מוסיפים לעדשים כוסברה, בצל קצוץ, שמן זית, חומץ, גרידת לימון ומלח. מערבבים. סוחטים את חצאי העגבניות מעל העדשים. טועמים ומתקנים תיבול.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מניחים את הפילה בתבנית על נייר אפייה. בוזקים שמן זית וכמה טיפות מיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל. מניחים מעל את ענפי הטימין. אופים כרבע שעה.

בזמן האפייה מערבבים את הטחינה הגולמית עם חצי מכמות המיץ לימון תוך ערבוב.

מוסיפים במתינות מים קרים עד לקבלת מרקם סמיך.

מוסיפים את היוגורט ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול ומרקם בעזרת מיץ לימון או מים קרים, לפי הטעם. הטחינה צריכה להיות במרקם דליל, אבל לא מימי.

מניחים את הסלמון על צלחת הגשה. בוזקים מעל כל פילה 2 כפות גדושות טחינה לימונית ומעל כף או שתיים של העדשים החמימות.

תגובות