מג'דרה של בורגול ועדשים שחורות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מג'דרה של בורגול ועדשים שחורות

מנה קלה להכנה בעלת טעם מפתיע. מקורה במטבח הלבנוני העילי, שם נהוג להגישה באירועים חגיגיים

6-8 מנות דרגת קושי: קל
עדשים שחורות
לימור לניאדו תירו

כך מבשלים עדשים שחורות: למרבה השמחה, אין צורך להשרות עדשים שחורות ובישולן קל ופשוט: מוזגים מים לסיר בינוני, מוסיפים את העדשים ומרתיחים. בהרתחה הראשונה מצטבר קצף אפור שיש להסיר בכף רחבה ושטוחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה ללא מכסה 25 דקות, עד שהעדשים אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

בצלים לבנים גדולים פרוסים לעיגולים דקים

2 כפות שמן קנולה או תירס

2 כוסות בורגול עבה

כוס עדשים שחורות

2 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור ו

חצי כפית כמון

הוראות הכנה

מוזגים שמן למחבת ומטגנים את טבעות הבצל על להבה בינונית עד לקבלת צבע חום עמוק. בוחשים מדי פעם.

מבשלים את העדשים . מניחים את הבורגול בקערה עמוקה. שוטפים היטב תחת הברז עם מים חמים, תוך ערבוב קל עם הידיים. המים יהיו עכורים בצבע לבן-אפור. שופכים את המים וחוזרים על התהליך שלוש פעמים.

מכסים ברדיד אלומיניום ומניחים. מדי פעם מערבבים קלות. לאחר 20 דקות טועמים, אם הבורגול עדיין לא התרכך לחלוטין, מוסיפים כף או שתיים של מים רותחים, מפוררים את הבורגול בעזרת מזלג, מכסים וממתינים 5 דקות.

מערבבים את הבורגול עם העדשים המסוננות והבצל המטוגן. מוזגים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם.

מגישים בקערה גדולה בליווי יוגורט סמיך או טחינה חמצמצה וסלט ירקות קצוץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות