קציצות בשר וחצילים ברוטב עגבניות טריות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות בשר וחצילים ברוטב עגבניות טריות

טעמו המעושן של החציל ומרקם בשרו המתמסר הופך את הקציצות לחביבות במיוחד על ילדים. מי שיכין מהן לילדיו הצעירים עם שובם מן הגן או מבית־הספר יזכה באהבת עולם

4-6 סועדים דרגת קושי: קל
קציצות בשר וחצילים

יהודי הבלקן נוהגים להכין את הקציצות האלו בקיץ, כשהחצילים בשיאם. את רוטב העגבניות מצמצמים תחילה שעות ארוכות, חלקו נכנס לצנצנות עד החורף וחלקו משמש לקציצות האהובות

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 3

רכיבים

1 חציל בלאדי גדול או 2 חצילים רגילים

1 בצל

½ כוס שמן זית

4 שיני שום

12 גבעולי פטרוזיליה

עלים מגבעול תימין אחד

500 גרם בשר בקר טחון, לא שמן מדי

2 ביצים

¾ כוס פירורי לחם

2 קילוגרם עגבניות בשלות

מיץ מחצי לימון

מלח ים

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

קולים את החצילים על להבת הכיריים או בגריל פחמים עד שהקליפה חרוכה כולה והחציל מאבד מצורתו. מניחים על גבי מסננת וממתינים כרבע שעה עד שהחצילים יגירו מנוזליהם.

בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים בארבע כפות שמן זית עד להזהבה, בסיר רחב בעל שוליים נמוכים. באותו הסיר נשתמש גם לטיגון הקציצות ולהכנת הרוטב, כך שכל הטעמים יתאחדו. כשהבצל מזהיב, קוצצים את השום ומוסיפים גם אותו לטיגון של כדקה, רק עד שניחוחו עולה. מכבים את הלהבה ומניחים להצטנן מעט.

קולפים את החצילים מקליפתם השרופה, אך משאירים מעט ממנה כדי שתוסיף מטעמה. קוצצים את בשר החציל בעזרת קופיץ עץ או ביד, מעבירים לקערה ומוסיפים את הבצל המטוגן. קוצצים ומוסיפים פנימה גם את הפטרוזיליה ואת עלי התימין. מוסיפים את הבשר ואת הביצים ומערבבים הכל יחד לעיסה אחידה.

מוסיפים מעט מפירורי הלחם ומערבבים. בוחנים את העיסה: אם היא רכה ודביקה מדי, מוסיפים עוד מן הפירורים שיספחו אליהם את הלחות. אם היא נוחה לעבודה — עוברים לטיגון.

מחממים את יתרת שמן הזית בסיר שבו טוגן הבצל. צרים קציצות בגודל אגוז מלך, פוחסים אותן מעט ומטגנים שתיים־שלוש דקות מכל צד. מוציאים אל נייר סופג.

מגרדים את העגבניות על פומפייה בעלת חורים גסים ונפטרים מן הקליפה. כשמוציאים את אחרונת הקציצות מן הסיר מוסיפים אליו ישר את העגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה בבעבוע עדין על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם, מסמיך והופך כהה. מוסיפים את הקציצות אל הרוטב ומבשלים כ–15 דקות נוספות. טועמים מן הרוטב לאחר שהתבשלו בו הקציצות ומתקנים תיבול בעזרת מיץ לימון, מלח ופלפל. מגישים חמים עם אורז לבן או לחם טרי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות