חציל קלוי ביוגורט ומקלות בצל פריכים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חציל קלוי ביוגורט ומקלות בצל פריכים

אפשר להכין את מקלות הבצל גם ללא הסלט ולטבול מהם בטחינה טובה או בעגבניות מגורדות

דרגת קושי: קל
חציל קלוי ביוגורט ומקלות בצל

טעמו של החציל הקלוי אוסף אליו את חמצמצות היוגורט ומתיקות העגבניות והופך לסלט מעושן־רענן מצוין. במקלות הבצק הפריכים מחליפים חלק מכמות החמאה בבצל טחון, שמקנה למקלות האפויים מעט יותר גמישות, וגם טעם ייחודי.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

למקלות הבצל:

1 בצל בינוני

2 כוסות קמח

1 כפית שטוחה מלח

עלים מגבעול תימין אחד

1 כף גרידת לימון

100 גרם חמאה קרה

1 חלמון

 

לחציל ביוגורט:

1 חציל בלדי גדול או 2 חצילים רגילים

½ בצל סגול

2 שיני שום

פלפל ירוק חריף

12 גבעולי פטרוזיליה

1 עגבנייה בשלה

½ כוס יוגורט כבשים סמיך

מיץ מחצי לימון

מלח ים

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת מקלות הבצל: מעבירים את הבצל למעבד מזון בעל להב פלדה וקוצצים עד דק. מוסיפים את הקמח, המלח, התימין וגרידת הלימון וממשיכים בקיצוץ עד שמתקבלת מאסה אחידה. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים אל הקערה יחד עם חלמון הביצה. מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם של פירורי בצק.

גודל הבצל וכמות הנוזלים שבו עשויים להשפיע על מרקם הבצק. אם הבצק אחיד ורך, מוסיפים מעט קמח. אם הוא עדיין יבש מדי, מוסיפים עוד מעט חמאה. קוצצים את הבצל ואת השום ומוסיפים אל הקערה.

מפסיקים את עבודת מעבד המזון ומוציאים את הבצק אל משטח העבודה. מאחדים אותו בתנועות מעטות למאסה אחידה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.

בינתיים קולים את החצילים על אש גלויה עד שקליפתם נשרפת כליל ומעבירים למסננת למשך כרבע שעה על מנת שיגירו מנוזליהם. קולפים את החצילים ומעבירים לקערה. קוצצים את השום, הפטרוזיליה והעגבנייה ומוסיפים גם אותם. מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

כעת מוציאים את הבצק מן המקרר, קורצים כדורים בגודל כדור גולף ומעבדים לנחשים מאורכים. מניחים על גבי נייר אפייה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל–220 מעלות למשך כ–20 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה.

מוציאים את המקלות מן התנור ומניחים להצטנן מעט. מגישים חמים עם סלט החציל הצונן, שוברים פיסות מן המקלות ומרימים בעזרתם מן החציל, ישר מצלחת ההגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות