עוגת ענבים וקינמון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת ענבים וקינמון

עוגה אוורירית וטעימה העוטפת את הענבים בבצק פירורי ומתוק מווניל וקינמון

דרגת קושי: קל
עוגת ענבים וקינמון
דן פרץ

הקצפת החלבונים בנפרד מן החלמונים מבטיחה שהעוגה תהיה תפוחה ואוורירית, ואילו החמאה שבעיסה אחראית על העסיסיות הנימוחה. מי שמכניס את העוגה לתנור עד שתהיה מוכנה יוסיף את כל הענבים לעיסה. מי שממתין ליד התנור ובוחן כל הזמן את האפייה ישאיר חופן מן הענבים בצד ויפזר אותם על העוגה במחצית משך האפייה, שייוותרו שלמים וצפים על פניה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

3 חלמונים

גרגירי וניל ממקל אחד או כף תמצית אמיתית

1 כף קינמון

300 גרם קמח

1 כף אבקת אפייה

400 מיליליטר שמנת חמוצה אמיתית

3 חלבונים קרים

100 גרם אבקת סוכר

1 כוס ענבים אדומים

1 כוס ענבים ירוקים

הוראות הכנה

חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים לקערת מערבל מזון בעל וו גיטרה. מוסיפים את הסוכר ומפעילים את המערבל במהירות בינונית לקבלת עיסה בהירה ואוורירית. ממשיכים בערבול ומוסיפים את החלמונים האחד אחרי השני, עד שמתקבלת מסה אחידה. מוסיפים את הווניל והקינמון ואחר כך מנפים פנימה גם את הקמח ואת אבקת האפייה. כשהעיסה בעלת מרקם אחיד, מוסיפים את השמנת, כף אחרי כף, עד שכל התערובת מעורבבת היטב. אם יש צורך, מסירים את חלק העיסה שנדבק לשולי הקערה בעזרת מרית וממשיכים בערבול.

מעבירים את התערובת לקערה נפרדת ושוטפים ומייבשים היטב את קערת הערבול. מעבירים את החלבונים הקרים אל קערת הערבול ומקציפים במהירות גבוהה בעזרת וו בלון. כשהקצף מתרומם מעט ומתייצב מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף סמיך ויציב.

מקפלים את הקצף בעדינות אל תוך תערובת החמאה והחלמונים. משמנים בחמאה תבנית אפייה רחבה בעלת שוליים גבוהים ויוצקים לתוכה את התערובת. מפזרים מעל את הענבים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל–180 מעלות למשך כ–35–40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים. מגישים חמים עם כף שמנת חמוצה וכוס לימונדה קרה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות