מתכון

פאתוש ענבים עם חזה אווז

בפאתוש כמו בפאתוש, טעמו של הסלט הזה נשען על הניגודים שבין הקר לחם, בין הרך לפריך ובין המלוח למתוק

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פאתוש ענבים עם חזה אווז
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

את הסלט הקיצי הזה אפשר לאכול גם ללא חזה האווז ולהסתפק בצריבת הפיתה במעט שמן זית. אפשר גם להוסיף גבינת חלומי צרובה או פיסות דג מעושן.

רכיבים

  • 2 כוסות ענבים ירוקים ואדומים
  • 2 מלפפונים
  • 2 גבעולי סלרי
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 1 בצל סגול קטן
  • 6 גבעולי פטרוזיליה
  • חזה אווז טרי
  • 1 פיתה
  • ¼ כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

חוצים את הענבים לאורכם ומעבירים לקערת ההגשה. חוצים את המלפפון לאורכו ופורסים כל מחצית לפרוסות אלכסוניות. פורסים גם את גבעולי הסלרי והבצל הירוק ומוסיפים. קוצצים את הבצל והפטרוזיליה, מוסיפים אל הקערה אך לא מערבבים.

מסירים את שכבת השומן מחזה האווז ומעבירים רק אותה למחבת כבדה. מחממים על אש בינונית עד שהמחבת מתמלאת בשומן אווז מותך. מסירים את נתח השומן שנותר מן המחבת, פורסים את נתח הבשר לרוחבו לפרוסות דקיקות, מגבירים את הלהבה וצורבים את פיסות האווז בשומן. מתבלים במלח ובפלפל.

כשהנתחים צרובים קלות, אך נותרים עסיסיים במרכזם, מוציאים אותם מן המחבת בעזרת כף מחוררת אל נייר סופג וקורעים אל תוך השומן שבמחבת את הפיתה. צורבים גם אותה עד שהיא פריכה וזהובה, מכבים את הלהבה ומוציאים את הפיתה אל הנייר הסופג.

מעבירים את נתחי האווז והפיתה אל קערת הפאתוש, מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים מעל את שמן הזית ומיץ הלימון. מערבבים ומגישים מיד, כשהבשר עודנו חם והפיתה פריכה.

תגובות