עוגת מרנג שקדים עם מסקרפונה ומשמשים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת מרנג שקדים עם מסקרפונה ומשמשים

חגיגית, טעימה וקלה יותר להכנה מכפי שהיא נראית: עוגת מרנג שקדים עם מסקרפונה ומשמשים. מזכירה טעמי ילדות נשכחים של קיץ

דרגת קושי: קל
עוגת מרנג שקדים עם מסקרפונה ומשמשים
דן פרץ

את העוגה החגיגית הזאת קל להכין מכפי שהיא נראית והטעם בהחלט מצדיק את הטרחה. את המרכיבים השונים מכינים מראש, אולם את הרכבת העוגה משאירים לרגע לפני ההגשה, כדי שתשמור על פריכות המרנג ועל רעננות המסקרפונה. כמות הסוכר בבישול המשמשים היא לטעמו של הטבח ולבשלות המשמשים שבסיר — החמצמצים ייהנו מן הקרמל ואילו באלו המתוקים ניתן לוותר על הסוכר כליל. פרחי הלבנדר הפורחים כעת בכל גינה ציבורית אינם חובה, אך הם מוסיפים ניחוח מיוחד ועוקץ מריר לעוגה המתוקה. מי שמבקש, יוכל להחליף אותם גם בעלי נענע טרייה או במעט עלי כותרת של ורדים מיובשים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

למרנג:

400 גרם שקדים מולבנים

200 גרם אבקת סוכר

6 חלבונים

½ כפית מלח

 

למילוי:

250 גרם מסקרפונה

100 גרם אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל אמיתי

250 מיליליטר שמנת מתוקה

1 כף פרחי לבנדר (לא חובה)

 

למשמשים:

12–14 משמשים בשלים

6 כפות סוכר

3 כפות מים

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת המרנג:

במעבד מזון בעל להב פלדה מעבדים עד דק את השקדים והסוכר לקבלת מרקם חולי. מעבירים את החלבונים ואת המלח לקערת מערבל מזון ומקציפים יחד בעזרת וו בלון במהירות גבוהה עד לקבלת קצף סמיך מאוד ואוורירי. מוציאים את הקערה מן המכשיר ומעבירים את חול השקדים אל הקצף, כל פעם קצת, ומאחדים בתנועות קיפול רחבות, משתדלים ככל האפשר לא להפיל את הקצף. המרקם המתקבל מזכיר בוץ אוורירי.

מסדרים נייר אפייה על תבנית שטוחה. בתנור רחב תספיק תבנית אחת, בתנור ברוחב רגיל יהיה צורך בשתי תבניות ובשני ניירות אפייה. מציירים על גבי הניירות ארבעה מעגלים בקוטר 18 סנטימטר. מחלקים את קצף השקדים לארבעה חלקים, משטחים כל חלק על עיגול אחר ומקפידים לשמור על הצורה.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל–160 מעלות בתוכנית עם מאוורר (טורבו) למשך כ–45 דקות עד שעה, עד ששולי העיגולים מזהיבים מעט. מוציאים את המרנג מן התנור ומניחים להצטנן. מפרידים את העיגולים מנייר האפייה בזהירות, הופכים ומניחים גם לחלק התחתון להתקשות מעט.

בינתיים מכינים את קציפת המסקרפונה:

מערבבים יחד את המסקרפונה, הסוכר והווניל בעזרת מקצף ידני לקבלת מרקם רך יותר ואוורירי משהו. מקציפים את השמנת במערבל מזון בעל וו בלון לקבלת קצפת יציבה מאוד. מקפלים פנימה את המסקרפונה בעזרת לקקן בתנועות רחבות.

מכינים את המשמשים:

חוצים את המשמשים, נפטרים מהגלעינים ומעבירים לסיר רחב. מדליקים אש גבוהה ומוסיפים את הסוכר והמים. מערבבים מדי פעם ומניחים למשמשים להזיע ולסוכר להתקרמל, כ–10 דקות. מסירים מן הלהבה ומניחים להצטנן.

להרכבת העוגה:

מניחים מרנג על צלחת הגשה ומסדרים מעל רבע מכמות המסקפונה. חותכים את המשמשים לפרוסות ברוחב סנטימטר אחד ומסדרים רבע מהכמות מעל המסקרפונה. מפזרים מעל מעט פרחי לבנדר. מניחים מעל מרנג נוסף וחוזרים על הפעולה עד לסיום המרנג, המסקרפונה, המשמשים והלבנדר. מגישים מיד אל השולחן, שכן המתנה ממושכת תגרום להתרככות המרנג מנוזלי המסקרפונה, עניין טעים למדי, אך נוטה להתפרק. מניחים בצד כפות גדולות כמספר הסועדים וקנקן מים צוננים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות