מתכון

מתכון לגלידת יוגורט ומשמשים ביתית

גלידה פשוטה במיוחד להכנה, מעט חמצמצה מן היוגורט ומעט מתוקה מן המשמשים ובעיקר מלאה בטעם של קיץ ושל ילדות

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גלידת יוגורט ומשמשים ביתית
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

את הגלידה הזאת קל להכין גם עם פירות קיץ אחרים, או אפילו עם נוטלה או חלבה, כל עוד מקפידים שהיחסים בין השמנת ליוגורט נשמרים.

רכיבים

  • 20 משמשים
  • 10 כפות סוכר
  • 5 כפות מים
  • 500 מיליליטר שמנת מתוקה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 500 מיליליטר יוגורט אמיתי

הוראות הכנה

חוצים את המשמשים ונפטרים מן הגלעינים. מעבירים לסיר רחב יחד עם הסוכר והמים. מבשלים על אש גבוהה ומדי פעם מערבבים בכף עץ עד שהסוכר הופך לקרמל והמשמשים הופכים למעט כהים ומגירים נוזליהם. מניחים להצטנן.

מקציפים את השמנת עם הסוכר במערבל מזון בעל וו בלון עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את היוגורט בתנועות רחבות ויוצקים את התערובת לתבנית מתכת רחבה בעלת שוליים גבוהים. חותכים מחצית מן המשמשים לפרוסות או לקוביות ומוסיפים אל התבנית. מעבירים את התערובת למקפיא ומניחים לה לכחצי שעה.

מוציאים מן המקפיא ומערבבים בעזרת כף מן הדפנות הקפואות כלפי פנים. משיבים למקפיא. חוזרים על הפעולה עוד כשלוש־ארבע פעמים במשך כשלוש שעות עד שהעיסה כולה קופאת לגלידה, אך נותרת רכה מעט וגבשושית. ניתן, כמובן, לבצע את הפעולה במכונת גלידה ביתית ולקצר את התהליך כולו.

מעבירים את יתר המשמשים והנוזלים שבסיר לקערת מעבד מזון בעל להב פלדה וטוחנים לקבלת מחית זהובה. מסדרים כמה מנות גלידה בצלחות ויוצקים מעל כל אחת מתערובת המשמשים.

תגובות