אפרסקים צלויים עם בישקוטי וקקאו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אפרסקים צלויים עם בישקוטי וקקאו

מנה קלילה ופשוטה להכנה, המשלבת את הרכות והמתיקות של האפרסקים עם מילוי בישקוטי פריך ומעט מריר מקקאו מעולה

דרגת קושי: קל
אפרסקים צלויים עם בישקוטי וקקאו בלוויית כף גלידה
דן פרץ

הקוניאק מוסיף לאפרסקים טעמים חריפים מעט, מעושנים, והופך את הקינוח לקלאסיקה של ממש. מי שיגיש ממנו בסיום ארוחת השבועות עם כף גלידה צוננת יקבל את פני הקיץ ושרביו ביתר קלות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לבצק:

200 גרם בישקוטי

2 כפות גדושות קקאו

4 כפות סוכר

50 מיליליטר קוניאק או ברנדי טוב

1 חלבון ביצה

לאפרסקים:

8–10 אפרסקים בשלים אך מעט מוצקים

1 כוס מים

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל מעולה

הוראות הכנה

מניחים את הבישקוטי בקערת מעבד מזון בעל להב פלדה, מוסיפים את הקקאו ואת הסוכר ומעבדים בלחיצות קצרות עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הקוניאק ואת חלבון הביצה ומעבדים עוד מעט, עד שהחומרים מתאחדים ומתקבלת מאסה המזכירה חול רטוב.

חוצים את האפרסקים ומסירים את הגלעין. מביאים את המים, הסוכר והווניל לרתיחה בקלחת ומכניסים פנימה את האפרסקים. מכבים את האש, מטים את הקלחת כה וכה עד שכל האפרסקים מתכסים בסירופ ומניחים לאפרסקים להצטנן מעט ולספוג את הסירופ.

מניחים נייר אפייה על גבי תבנית רחבה ומסדרים מעל את חצאי האפרסקים כקערות. מניחים כף גדושה מן המילוי על גבי כל אפרסק ומהדקים מעט, כך שהמילוי ימלא את מקומו של הגלעין החסר ויצור תלולית נאה מעל.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל–180 מעלות ואופים כ–20 דקות, עד שהמילוי הופך לכהה מעט והאפרסקים מתרככים. מוציאים מן התנור. לחובבי הז'אנר, ניתן לזלף עוד כמה טיפות מהקוניאק מעל. מעבירים את האפרסקים לצלחות אישיות, מניחים לצדם כף גלידת וניל או קרם פרש ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות