טארט טאטן אפרסקים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טארט טאטן אפרסקים

אני אוהב במיוחד את הגרסה העושה שימוש בבצק עלים, המעניק למאפה ארשת ים־תיכונית יותר

דרגת קושי: קל
טארט טאטן אפרסקים
דן פרץ

את הטארט טאטן המקורי הכינו האחיות טאטן במלון האורחים שלהן מתפוחים ומבצק פריך, אולם מאז קמו למאפה המופלא גרסאות אינספור. את הטארט מתחילים במחבת ומסיימים בתנור ועיקרו קרמול פירות ועטיפתם בבצק. המלאכה פשוטה והחלק היחיד הדורש בה מעט מיומנות הוא הכנת הקרמל. מיומנות פירושה, במקרה הזה, פשוט סבלנות להמתין שהסוכר יימס מעצמו ויהפוך לקרמל ללא ערבובים מיותרים. כרגיל, גם כאן אפשר לטפטף כמה טיפות של ברנדי או וויסקי או אפילו ערק מעל כשהופכים את המאפה אל הצלחת, לטובת מצב הרוח.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

200 גרם סוכר

50 גרם חמאה

8–10 אפרסקים

½ קילוגרם בצק עלים חמאה

הוראות הכנה

מניחים את הסוכר במחבת ברזל בקוטר 25–30 סנטימטר, המתאימה לשימוש בתנור, ומדליקים תחתיה להבה בינונית. מניחים לסוכר להינמס ולהפוך לקרמל מבלי לערבב או לבחוש בו כלל. ניתן להטות את המחבת מפעם לפעם לפיזור הסוכר. לאחר כ–5–7 דקות יקבל הסוכר גוון ערמוני ויהיה נוזלי. זהירות, הוא חם מאוד.

חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים בעדינות אל הסוכר ומניחים לה להינמס אל תוכו. חוצים את האפרסקים ונפטרים מהגלעין. מניחים את החצאים בצפיפות במחבת עם הקרמל כשחלקם החתוך כלפי מטה ומניחים להם להיצרב מעט. מכבים את האש.

חותכים את בצק העלים בצורת עיגול, הגדול מקוטר המחבת ב–3–5 סנטימטרים. מניחים את הבצק מעל האפרסקים ומקפלים את הבצק בשוליים, כך שייכנס כולו אל המחבת. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל–200 מעלות ואופים כ–20 דקות עד שהבצק מזהיב והופך לפריך. מוציאים את הטארט טאטן מן התנור ומניחים להצטנן כמה דקות.

הופכים את המחבת על גבי צלחת ההגשה. זהירות! הסוכר עודנו חם ונוזלי ועלול לטפטף. מגישים חמים, עם כף קרם פרש לצד כל פיסה. אפשר לפזר מעל גם שקדים פרוסים שנקלו מעט במחבת ללא שמן כלל.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות