קישואים ועגבניות שרופים בנענע - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קישואים ועגבניות שרופים בנענע

סלט קיץ נהדר, שהחלק הכי טעים בו הוא לספוג את המיצים שמצטברים בתחתית בפיתה טרייה

דרגת קושי: קל
סלט קישואים ועגבניות שרופים בנענע
דן פרץ

כל ירק בשרני ועשיר בנוזלים נהנה מצלייה על להבה פתוחה, החורכת את קליפתו ומאדה את בשרו מבפנים. כך, למשל, מכינים משוואיה, סלט ירקות קלויים וקצוצים מן המטבח המרוקאי, מפלפלים ועגבניות, או מחצילים הנשרפים על האש, או מדלעות. אל החריכה הירוקה של הקישואים מוסיפים ממתיקות העגבניות ומחדדים את הכל בשום, נענע ולימון.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

4–5 קישואים מוארכים

5 עגבניות בשלות

3 שיני שום

½ כוס עלי נענע מופרדים

¼ כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מתחילים בשריפת הקישואים והעגבניות: מסדרים רשת מתכת על גבי להבת הכירה הגדולה. שוטפים היטב את הקישואים אך משאירים את העוקצים מחוברים ומניחים אותם על הרשת. מדליקים את האש ומניחים ללהבות ללחך בירקות ולצרוב את קליפתם. מסובבים מדי פעם בעזרת מלקחיים כך שהקישוא כולו נחשף ללהבה וקליפתו משחימה כמעט כליל. מעבירים את הקישואים השרופים לקערה וחוזרים על הפעולה עם יתר הקישואים ואחר כך גם עם העגבניות.

מעבירים את שיני השום ועלי הנענע למכתש ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס. מעבדים אותם יחד בעזרת העלי, עד ששיני השום מתפרקות לגמרי וריחן המעורבב בנענע עולה באוויר. מערבבים את המחית עם שמן הזית ומיץ הלימון.

חותכים גס את הקישואים ואת העגבניות לקערה או קורעים בעזרת הידיים. יוצקים מעל את שמן הזית עם הלימון, הנענע והשום ומערבבים בעודם חמימים. מניחים לסלט לעמוד כמה דקות ומגישים עם פיתה וטחינה טובה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות