לביבות קישואים ועדשים שחורות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לביבות קישואים ועדשים שחורות

השילוב בין מרקמם של הקישואים המגוררים, מחית עדשים ועדשים שלמות מעניק ללביבות האלה עניין מיוחד

דרגת קושי: קל
לביבות קישואים ועדשים שחורות
דן פרץ

משתדלים להשיג קישואים בשרניים ומוצקים, ולא כאלו שהם ספוגי מים, וסוחטים מעט את בשרם המגורר לפני הוספתו לקציצות, כדי להיפטר מעודפי נוזלים. התוצאה רעננה ופריכה מחד גיסא ובעלת מרקם מלא ועשיר מאידך גיסא.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 2

רכיבים

3/4 כוס עדשים שחורות קטנות

4–5 קישואים

12 גבעולי פטרוזיליה

4 כפות גדושות קמח עדשים כתומות

2 ביצים

מלח ים

פלפל שחור גרוס

שמן זית לטיגון

הוראות הכנה

נותנים את העדשים בסיר ומוסיפים ½1 כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ–18 דקות נוספות לריכוך. על העדשים להישאר מעט נוקשות במרכזן.

מגרדים את הקישואים הטריים על גבי פומפייה ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים מחצית מכמות העדשים המבושלות ואילו את החצי השני טוחנים בעזרת מעבד מזון או בלנדר ידני ומוסיפים גם כן. קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה ומוסיפים אל הקערה יחד עם הקמח, העדשים והביצים. מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים לקבלת עיסה סמיכה למדי.

מחממים במחבת שמן בגובה ½ סנטימטר. להכנת הלביבות מניחים כף מן התערובת במחבת ומשטחים מעט. חוזרים על הפעולה על פי המקום במחבת, הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים את הלביבות אל נייר סופג ומגישים חמים עם סלט קצוץ דק וטחינה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות