עוף בבירה ובקפה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוף בבירה ובקפה

זהו ללא ספק אחד ממתכוני העוף האהובים עלי. הבירה והקפה המרירים נספגים בבשרו במשך ההשריה הממושכת והתוצאה המתקבלת היא עוף שחום ועסיסי, בטעם מעט בשרי, קצת מריר וקצת מתוק

דרגת קושי: קל
עוף בבירה ובקפה
דן פרץ

הלימון הקבוע במרכזו בעת הצלייה מסייע בשמירת הרעננות של העוף וכך מתקבל בשר שהוא רך וכהה ובה בעת רענן. ניתן להוסיף למשרה אבקת צ'ילי חריפה, או כפית קקאו, לקבלת טעם חזק של מרכז אמריקה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

330 מיליליטר בירה מרירה וטעימה

5–7 ספלי אספרסו קצר

2 כפות סוכר

3 גבעולי תימין

4 עלי דפנה

8 גרגירי פלפל אנגלי

מלח ים

פלפל שחור גרוס

2 עופות גדולים במשקל 1.5–2 קילוגרם כל אחד

2 לימון שלם

הוראות הכנה

מערבבים יחד בקערה עמוקה את הבירה, הקפה, הסוכר, התימין, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מתבלים במעט מלח ובהרבה פלפל שחור.

שוטפים את העופות ומייבשים במגבת נייר. מניחים כל עוף בתבנית כשהוא על גבו והחזה פונה אל הטבח. משחילים בעדינות את האצבעות בין העור לבשר החזה דרך אזור הצוואר ומפרידים ביניהם לכל אורכו. ממשיכים לירכיים ולשוקיים ושומרים שהעור לא ייפגע, עד שמקבלים עור חלק ויפה, העוטף את העוף אך נפרד ממנו. ממליחים את העוף מעל לעור ומתחתיו ובתוכו.

מעבירים את העופות אל משרת הבירה והקפה ומעסים את בשרם היטב מתחת לעור ומעליו. מותירים את העופות במשרה כשחלק החזה כלפי מטה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כשעה. הופכים את העוף על צדדיו ואחר כך שוב, במשך כמה שעות, או למשך לילה שלם. לקראת הצלייה שוטפים ומקרצפים את הלימון, דוחסים אותו אל תוך העוף וקושרים את העוף בעזרת חוט קשירה להידוק הרגליים והכנפיים אל הגוף.

מעבירים את העופות לתבנית אפייה עמוקה ויוצקים סביבם מן המשרה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש ל–180 מעלות למשך 45 דקות, כשהחזה כלפי מעלה. מסירים את הכיסוי, אוספים מנוזלי הצלייה שהצטברו בתחתית התבנית ומרטיבים בהם את הבשר שנית. צולים כרבע שעה נוספת, עד שהעור מקבל צבע שחום ומצודד. הופכים את העוף בזהירות, כשהחזה כלפי מטה, כדי שהנוזלים ישובו אליו וילחלחו אותו מעט והגב יקבל צבע נעים אף הוא. צולים כ–10 דקות, הופכים את העוף חזרה, מכבים את התנור ומחכים חמש דקות נוספות עם דלת סגורה.

מגישים את העוף שלם, עם אורז לבן או תבשיל שעועית חריף.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות