חלת קפה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חלת קפה

חלה עשירה ורכה, במרירות קפה קרמלית. אוכלים ממנה כשהיא חמימה, מרוחה בחמאה או בממרח שוקולד, או שמכינים ממנה כריך עם שמנת ובצל ירוק

דרגת קושי: קל
חלת קפה
דן פרץ

את האספרסו, המשמש להכנת החלה, מכינים רגע לפני השימוש, במכונת קפה או במקינטה, ומצננים אותו במעט מים קרים לפני שמוסיפים אל הבצק. ניתן להחליף חלק מן המים שבמתכון בעוד מנות אספרסו, לקבלת טעם מודגש יותר. לחלופין, אפשר להוסיף לבצק 2 כפות קקאו מעולה לפני הלישה, לקבלת חלה בטעם מוקה שוקולדי.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

כף שטוחה מלח

1 קילוגרם קמח

½ 1 כפות שמרים יבשים

6 כפות גדושות סוכר

5 מנות (150 מיליליטר) אספרסו קצר

1 כוס (240 מיליליטר) מים פושרים

75 גרם חמאה

3 ביצים

הוראות הכנה

נותנים את המלח בתחתית קערת מערבל המזון. מנפים מעל את הקמח ומפזרים מעליו את השמרים והסוכר. מערבבים יחד את האספרסו והמים, יוצקים את שניהם מעל הקמח ומניחים להם כחמש דקות.

ממיסים את החמאה ומניחים לה להצטנן מעט. טורפים 2 מן הביצים ומוסיפים אליהן לאט את החמאה הפושרת. מוסיפים את התערובת אל קערת המערבל ומערבלים בעזרת קרס לישה כ–10 דקות, עד שמתקבל בצק רך מאוד וגמיש.

מוציאים את הבצק מקערת המערבל וממשיכים בלישה ידנית כחמש דקות נוספות. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים או קמח, רק עד שניתן לעבד את הבצק, אך הוא נותר רך יחסית. מעבדים את הבצק לכדור, מחזירים לקערת המערבל, מכסים בניילון או במגבת לחה ומניחים לו להכפיל את נפחו במשך כשעה או שעה וחצי.

כשהבצק תפח, מפילים אותו בעזרת הידיים ומחלקים לשלושה חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל מוארך ודק ואחר כך קולעים משלושת הגלילים צמה אחידה ויפה. מעבירים את החלה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים מעל ניילון רחב או מגבת לחה ומניחים לחלה לתפוח בשנית במשך כחצי שעה.

טורפים את הביצה השלישית היטב עם כפית מים ומורחים מעל החלה שתפחה בעזרת מברשת. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל–190 מעלות ואופים כ–25 דקות, עד שהחלה מקבלת צבע שחום ומבריק והיא יציבה ומוכנה.

מוציאים את החלה מן התנור ומצננים רק מעט. מגישים עם הרבה חמאה או ממרח שוקולד וכוס קפה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות