סלט בצל ירוק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט בצל ירוק

סלט חריף, פריך וממכר שפותח את דרכי האוויר ליד המנה העיקרית

6-8 סועדים דרגת קושי: קל
סלט בצל ירוק
דן פרץ

אפשר להגיש אותו גם בשולחן המזה או הזקוסקי, עם הדגים המעושנים והאלכוהול, ולהרגיש את הדם פועם בעורקים. אפשר להוסיף אל הסלט הזה מחצית הכרוב כשהוא פרוס דק ובחורף מוסיפים גם פטרוזיליה, רשאד, גרגיר נחלים או עשבים ירוקים אחרים שמגיעים אל השוק כשקר ובכל לעיסה מקשיבים קשב רב אל קולות העשב והאדמה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 צרורות בצל ירוק טריים ויפים (כ–20 בצלים)

1 פלפל ירוק כהה

2 מלפפונים

2 שיני שום

עלים מ–8 גבעולי נענע

גרידה מקליפת לימון צהוב אחד

מיץ מחצי לימון

¼ כוס (60 מיליליטר) שמן זית

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שוטפים היטב את הבצלים ונפטרים מעלים כהים ונבולים. מסירים את השורשים וקוצצים את הגבעולים, כולל החלק הלבן, לטבעות דקיקות. קוצצים גם את הפלפל והמלפפונים ומעבירים הכל לקערה רחבה.

קוצצים דק את שיני השום, חותכים את עלי הנענע ומוסיפים אל הקערה יחד עם גרידת הלימון. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים ומגישים אל השולחן ליד בשר מבושל או עם וודקה, פרוסות נקניק ולחם שחור.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות