מאפה בצל ירוק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפה בצל ירוק

המאפה פשוט במיוחד להכנה ובשבת בבוקר אין טעים ממנו עם לבנה חמצמצה או גבינה מלוחה וביצה קשה

דרגת קושי: קל
מאפה בצל ירוק
דן פרץ

המאפה הנהדר הזה נגמר מהר מדי ולכן כדאי להכין מראש כמות כפולה. 

מקפידים שלא להבריש את שולי המאפה בשמן זית אלא רק את חלקו העליון, כדי שלא להפריע לתפיחתו בתנור, ומשתמשים בבצק עלים שהוכן מחמאה מעולה. אפשר לפזר מעט שומשום מעל או לפרוס כמה שיני שום בפנים, אך באמת שבצק, חמאה ובצל ירוק זה מספיק.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 צרורות בצל ירוק טריים ויפים (כ–20 בצלים)

1 קילוגרם בצק עלים חמאה מעולה

עלים משני גבעולי טימין

3 כפות (45 מיליליטר) שמן זית

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מפרידים את הגבעולים מהבצלים. שוטפים היטב את הגבעולים הירוקים. בסיר גבוה מביאים לרתיחה כשלושה ליטרים מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים, חולטים את העלים כדקה, מוציאים ומייבשים היטב על גבי נייר סופג.

פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו לרוחבו כל 10 סנטימטר לקבלת 6–7 מלבנים. מניחים את המלבן הראשון על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ולאורכו מסדרים 7 מהגבעולים החלוטים כך שלא יבלטו מן הצדדים. מתבלים בטימין ומעט מלח ופלפל, מניחים מעל את המלבן הבא בדיוק רב וחוזרים על הפעולה עד שנגמרים המלבנים כולם. מסדרים מהגבעולים גם על גבי המלבן העליון, מברישים במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח. אופים בתנור שחומם מראש ל–210 מעלות במשך כ–20 דקות, עד שהמאפה עולה ומזהיב. מגישים מיד עם חריץ גבינת פטה מחלב כבשים וכמה זיתים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות