סמוסה צמחונית עם צ'אטני מנגו וכוסברה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סמוסה צמחונית עם צ'אטני מנגו וכוסברה

דרגת קושי: קל
סמוסה
דודו בכר
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

כוס קמח

4 כפות גי (חמאה מזוקקת*)

8 כפות מים קרים

קצת מלח

למילוי:

1 בצל לבן

כף ג'ינג'ר קצוץ

כף שום קצוץ

2 כפיות שטוחות של תבלין כוסברה

חצי כפית שטוחה כורכום

חצי כפית שטוחה פלפל לבן

חצי כפית קארי צהוב

2 עגבניות בינוניות ללא זרעים חתוכות לקוביות

1 כף משחת תמרינדי

500 גרם תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות קטנות

מלח לפי טעם

לצ'אטני:

1  מנגו קלוף חתוך לקוביות

2 כפות בצל סגול קצוץ

כפית ג'ינג'ר מקולף קצוץ

כף עלי כוסברה קצוצה

כפית צ'ילי אדום טרי חתוך לטבעות

3 כפות סוכר

מלח

שמן סויה לטיגון

הוראות הכנה

הבצק:

שמים בקערה קמח, מלח וגי ומערבבים אותם לכדי בצק עד לקבלת פירורים (כמו סבלה). מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים עוד מים. זמן לישה משוער 10-15 דקות.

כעת יש לתת לבצק לנוח כחצי שעה לפחות.

המילוי:

בסיר רחב יש לאדות את הבצל בשמן על חום בינוני עד שקיפות, להוסיף שום וג'ינג'ר ולבשל כדקה. אחר כך יש להוסיף תבלינים ולערבב תוך כדי בישול על מנת לפתוח טעמים למשך של כחצי דקה, להוסיף עגבניות ולבשל 3 דקות, לתקן תיבול אם יש צורך.

להוריד מהאש ולהוסיף את תפוחי האדמה, לערבב היטב ולקרר לטמפרטורת החדר.

הצ'אטני:

לאדות בחום בינוני את הבצל עד שקיפות, להוסיף ג'ינג'ר וצ'ילי ולאדות תוך כדי ערבוב 30 שניות. כעת יש להוסיף את המנגו והסוכר ולהנמיך את האש. חשוב לערבב מדי פעם ולבשל עד קבלת מרקם של ריבה דלילה (להוסיף מעט מים אם יש צורך), להוריד מהאש ולהוסיף מלח וכוסברה.

הכנת הסמוסה:

לרדד את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של מטבע 10 שקלים.

לקרוץ עיגולים בקוטר של 6 ס"מ בעזרת כוס או רינג מתכת.

להחזיק את עיגול הבצק ביד ולהניח כף מהמילוי במרכז (ניתן אף יותר).

לקפל לצורת משולש כך שיווצר בסיס רחב יחסית כדי שהסמוסה תוכל "לעמוד".

לחזור על הפעולה עם שאר הבצק ושאר המילוי.

בהגשה:

לחמם שמן עמוק בסיר עם דפנות גבוהות לטמפרטורה גבוהה (בערך 170 מעלות).

לטגן את הסמוסה 3-4 דקות עד שמזהיב.

להוציא לנייר סופג.

להגיש עם הצ'אטני מנגו וכוסברה טרייה בצד.

סמוסה
דודו בכר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות