מתכון

גולאב ג'מון - הקינוח ההודי האולטימטיבי

משה בדישי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
משה בדישי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
גולאב ג'מון

רכיבים

  • שלושת רבעי כוס קמח לבן
  • 2כפות קמח תופח מאליו
  • 3 כפות שקדים לבנים טחונים
  • כפית קורנפלור
  • קומץ הל טחון
  • 50 גרם מחמאה מומסת
  • רבע כוס שמנת צמחית
  • 2 כפות מים
  • שמן לטיגון עמוק

לסירופ סוכר

  • 1.5 כוסות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • 5 תרמילי הל
  • ¼ כוס פיסטוקים קלופים
  • 1-2 כפיות מי ורדים

הוראות הכנה


ממיסים את הסוכר במים על להבה בינונית מבלי להגיע לרתיחה עד להמסה מלאה. מרתיחים מבלי לערבב כ–5 דקות עד לקבלת סמיכות סירופית. בעדינות מערבבים פנימה את מי הוורדים והפיסטוקים ומורידים מהאש (מחממים שוב לפני הוספת הגולב ג'אמון).

הכנת הגולאב:
מערבבים את החומרים היבשים בקערה, מוסיפים בבחישה את המחמאה.
מוסיפים את השמנת והמים ומערבבים עד לקבלת עיסה הומוגנית (ומעט יבשה). אם יש צורך להוסיף קמח.
מכדררים עיגולים בכמות של כפית ומטגנים בשמן עמוק חם עד לגוון חום-זהוב. יש לשים לב לא לחמם את השמן יותר מדי כי אז הכדורים יישרפו עוד לפני שבושלו דיים.
מוציאים מהשמן, מייבשים ומספיגים שומנים בנייר סופג.
לפני ההגשה מערבבים בעדינות את הגולבים בסירופ החם מבשלים עד שהגולאב רך ומגישים עם סירופ ופיסטוקים.

תגובות