מתכון

פאד תאי קלאסי

משה בדישי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים3
משה בדישי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
פאד תאי
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • חבילה אטריות אורז
  • חצי כוס טופו חתוך לקוביות
  • 30 יחידות שרימפס מקולף/ חצי קילו חזה עוף חתוך לרצועות
  • 2 חופנים גדושים של נבטים
  • רבע כרוב חתוך לשערות דקות
  • 1 גזר גדול קלוף חתוך לרצועות דקות
  • 4 גבעולי בצל ירוק חתוך לחתיכות של כ-5 ס"מ
  • חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 3 ביצים
  • 4 כפות בוטנים קלויים, קצוצים
  • חופן עלי כוסברה
  • 5 כפות שמן סויה
  • שליש כוס סויה בהירה
  • 10 כפות רוטב דגים
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 5-6 כפות סוכר דקלים/רגיל

הוראות הכנה

כשלוש שעות לפני תחילת הבישול יש להשרות את אטריות האורז במים.

בווק עם 3 כוסות מים, מביאים לרתיחה וחולטים את השרימפס / חזה עוף עד שמוכן

אז מסננים ומניחים בצד.

מחממים את השמן בווק. מוסיפים את הכרוב והגזר ומקפיצים כדקה.

מוסיפים ג'ינג'ר, שוברים פנימה את הביצים ומקשקשים אותן. מוסיפים את האטריות ומערבבים עד לריכוך חלקי של האטריות (כ- 3 דקות). לאחר מכן מוסיפים את הטופו, השרימפס / עוף, הסויה, רוטב הדגים והסוכר וממשיכים לערבב כ- 3 דקות נוספות עד לקבלת טעם וצבע שווה לכל האטריות וריכוכם המלא.
מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים/מקפיצים חצי דקה נוספת. מגישים בצלחת עמוקה ומפזרים את הבוטנים והכוסברה מעל.

חומרי הגלם לפאד תאיצילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ