מתכון

פו בו- מרק אטריות ובקר וייטנאמי

המרק הלאומי של וייטנאם, טוענים רבים, כי נוצר בהשראת ה"פוט או פו" הצרפתי. במקור מיוחס למטבח של צפון וייטנאם והפך פופולארי כשהתפשט במהלך מלחמת הצפון בדרום עקב הגירת פליטים. זאת אמנם מנה מורכבת בהכנתה, אך היא שווה את המאמץ

משה בדישי, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
משה בדישי, שף אורח
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 סועדים
מרק פו
צילום: דודו בכר

רכיבים

חומרים לציר בקר

חומרים להגשה

הוראות הכנה

הכנת הציר:

לשטוף את עצמות הבקר ולהניח בקערה עם מים קרים למשך 10 דקות.

בסיר, למזוג את המים ולשים את עצמות הבשר יחד עם בשר הכתף ולהביא לרתיחה. חשוב לכפות את הקצף שנוצר כל הזמן.

להוסיף בצל לבן, שום, ג'ינג'ר, סוכר, אניס ורוטב דגים ולהנמיך לאש נמוכה-בינונית, לכסות את הסיר ולבשל שעתיים. כעת יש להוציא את בשר הכתף ולתת לו להתקרר. לאחר שהתקרר לפרוס לרצועות דקות ולשמור בצד להגשה. בשלב הזה יש לסנן את הציר מכל חומרי הגלם ולשמור.

הגשה:

חממו את ציר הבקר והוסיפו את האטריות למשך 30 שניות רק שיתחממו מעט.

בקערה יש לסדר בצל אדום, עשבי תיבול, נבטים, בשר מבושל ובשר לא מבושל ולמזוג מהציר למרק יחד עם האטריות, לקשט בבצל ירוק, צ'ילי ופלפל שחור.

הכנת מרק פוצילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ