פו בו- מרק אטריות ובקר וייטנאמי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פו בו- מרק אטריות ובקר וייטנאמי

המרק הלאומי של וייטנאם, טוענים רבים, כי נוצר בהשראת ה"פוט או פו" הצרפתי. במקור מיוחס למטבח של צפון וייטנאם והפך פופולארי כשהתפשט במהלך מלחמת הצפון בדרום עקב הגירת פליטים. זאת אמנם מנה מורכבת בהכנתה, אך היא שווה את המאמץ

4-6 סועדים דרגת קושי: קל
מרק פו
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

חומרים לציר בקר:

2 ק"ג עצמות בקר

5 ליטר מים

700 גרם בשר כתף חתוך לחצי

2 יחידות בצל לבן פרוס וקלוי מעל להבה (על מנת לקבל טעם מעושן)

אצבע ג'ינג'ר פרוסה

3 כפות סוכר

רבע כוס רוטב דגים

6 יחידות כוכב אניס

6 שיני שום קלופות

מלח

חומרים להגשה:

400 גרם אטריות אורז 3 מ"מ מבושלות

150 גרם בשר בקר רזה מאיכות טובה (סינטה, פילה) קצוץ/טחון

כוס נבטים

חצי כוס גבעולי כוסברה

10 עלי בזיליקום

2 יחידות בצל אדום פרוס

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

מעט פלפל שחור גרוס

כף צ'ילי קצוץ או יותר

הוראות הכנה

הכנת הציר:

לשטוף את עצמות הבקר ולהניח בקערה עם מים קרים למשך 10 דקות.

בסיר, למזוג את המים ולשים את עצמות הבשר יחד עם בשר הכתף ולהביא לרתיחה. חשוב לכפות את הקצף שנוצר כל הזמן.

להוסיף בצל לבן, שום, ג'ינג'ר, סוכר, אניס ורוטב דגים ולהנמיך לאש נמוכה-בינונית, לכסות את הסיר ולבשל שעתיים. כעת יש להוציא את בשר הכתף ולתת לו להתקרר. לאחר שהתקרר לפרוס לרצועות דקות ולשמור בצד להגשה. בשלב הזה יש לסנן את הציר מכל חומרי הגלם ולשמור.

הגשה:

חממו את ציר הבקר והוסיפו את האטריות למשך 30 שניות רק שיתחממו מעט.

בקערה יש לסדר בצל אדום, עשבי תיבול, נבטים, בשר מבושל ובשר לא מבושל ולמזוג מהציר למרק יחד עם האטריות, לקשט בבצל ירוק, צ'ילי ופלפל שחור.

דודו בכר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות