מתכון

מתכון למרק פו טבעוני

מרק הדגל של וייטנאם דורשת לרוב שעות רבות של הכנה. השף משה בדישי ממסעדת מינה טומיי מביא את הגרסה הטבעונית למרק פו

משה בדישי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים5
משה בדישי, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 סועדים
מרק פו טבעוני
צילום: דודו בכר

רכיבים

חומרים לציר ירקות

  • 2 יחידות בצל לבן שטוף וחצוי
  • 2 יחידות גזר פרוס עבה
  • 3 פרוסות ג'ינג'ר
  • חצי צרור גבעולי כוסברה
  • 2 יחידות שומר חצוי
  • רבע כרוב
  • 4 ליטר מים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 5 עלי דפנה
  • 10 יחידות פלפל אנגלי
  • 5 כפות סויה בהירה מאיכות טובה

להגשה

  • חבילה של אטריות אורז רחבות 5 מ"מ שהושרו במים קרים למשך 6 שעות ונחלטו 30 שניות בציר.
  • 2 בצל סגול פרוס דק
  • כוס נבטים
  • כוס טופו חתוך לקוביות קטנות
  • רבע כרוב חתוך לשערות דקות
  • חצי כוס גבעולי כוסברה
  • 10 עלי בזיליקום
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • כף צ'ילי קצוץ או יותר

הוראות הכנה

הכנת הציר:

לשים את כל חומרי הגלם בסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש לחום בינוני ולבשל 45 דקות.כעת יש לסנן את הציר ולשמור.

ההגשה:

לחמם את ציר הירקות עד שהוא מגיע לרתיחה.

לסדר את הירקות, עשבי תיבול, אטריות אורז, טופו ב-4 קערות הגשה.

למזוג את הציר הרותח בכל קערה עד שלושת רבעי גובה, במידה וחסר מליחות למרק להוסיף כף סויה לכל קערה.

הגרסה הטבעונית לפוצילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ