מתכון |

באן מי בגרסה הישראלית

באן מי, הכריך הווייטנאמי האולטימטיבי, כאן בגרסה מקומית פשוטה וקלה יותר

משה בדישי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
משה בדישי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 בגטים
באן מי
צילום: דודו בכר

רכיבים

חומרים לפטה כבד

  • 500 גרם כבד עוף נקי
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 200 שמנת מתוקה 32%
  • חצי כוס יין אדום מתוק
  • חצי כפית שטוחה פלפל לבן טחון
  • כפית שטוחה מלח
  • 50 גרם חמאה לטיגון

חומרים לבאן מי

  • (4 יחידות):
  • פטה כבד מוכן למריחה/חתוך לפרוסות
  • 300 גרם אנטריקוט פרוס דק
  • 1 בצל סגול פרוס
  • חופן נבטים
  • 4 גבעולים בצל ירוק פרוסים
  • כף ג'ינג'ר קצוץ
  • כף שום קצוץ
  • 12 עלי נענע
  • כף כוסברה קצוצה
  • כף סוכר דקלים
  • 1 צ'ילי פרוס
  • רבע כוס פיש סוס (רוטב דגים)
  • כפית סויה כהה
  • 1 מלפפון פרוס דק
  • מעט מיונז למריחה

הוראות הכנה

פטה הכבד :

במחבת יש להמיס חמאה על חום בינוני, ולאדות את הבצל עד שמזהיב. כעת יש להוסיף את הכבד ולהשחים אותו מכל צדדיו, להוסיף את היין ולצמצם מעט. יש לבשל עוד דקה וחצי או עד שהכבד במידת עשייה מדיום (חצי נא).

לסנן את הכבד והבצל ולשמור את הנוזלים.

בבלנדר יש לטחון את הכבד והבצל, להוסיף שמנת ואת החמאה קובייה אחרי קובייה, מלח ופלפל. לאחר הטחינה יש להעביר לכלי אחסון ולקרר לפחות 6 שעות או עד שמתייצב.

בסוף התהליך צריך להתקבל פטה יציב שקל לחתוך אותו.

הבאן מי :

לחמם מעט שמן קנולה בווק לחום גבוה, להוסיף את האנטריקוט לווק ולהקפיץ, להוסיף בצל, נבטים, בצל ירוק, צ'ילי, שום, ג'ינג'ר, ולערבב היטב. לבשל חצי דקה ולהוסיף סוכר, רוטב דגים וסויה כהה, לערבב כחצי דקה נוספת. לכבות את האש ולהוסיף את עשבי התיבול פנימה.

לחצות את הבאגט לאורכו ולמרוח מעט מיונז, עליו למרוח את הפטה כבד או לסדר את הפרוסות. מעל הפטה להוסיף את הבשר והירקות המוקפצים ומעל הכל מלפפון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ