מתכון

מרק יוגורט קר עם בצל ועדשים

מי שאוהבים את המרק דליל ישתמשו ביוגורט עזים, ואלה המעדיפים מרק סמיך ישתמשו ביוגורט כבשים או בופאלו

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק יוגורט קר עם בצל ועדשים
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

גם יוגורט מחלב פרה יצלח למלאכה, כל עוד זהו יוגורט אמיתי, כזה שלא פוסטר לאחר הכנתו, התייצב במייצבים והשתמר במשמרים. ככלל, ככל שהחלב טבעי יותר או אפילו אורגני, היוגורט יהיה קרוב יותר להרכבו המזין והבריא. בארץ מפסטרים אמנם את החלב טרם הפיכתו ליוגורט, אולם להרכבו המקורי השפעה רבה על תכונותיו, טעמו והרכבו של היוגורט.

 אני משתמש בתערובת של יוגורט כבשים ויוגורט עזים, אותם מערבבים במטרפה לקבלת מרקם חלק. ליטר יוגורט יספיק לחמישה אנשים ויבטיח נחמה קרירה מחום היום ומאש הקרב.

רכיבים

  • 1 כוס עדשים חומות או שחורות
  • 2 בצלים
  • ¼ כוס (60 מיליליטר) שמן זית
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כפית כמון
  • 6 תרמילי הל
  • מלח ים דק
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 ליטר יוגורט

הוראות הכנה

שוטפים ובוררים את העדשים, נותנים אותן בקערה עמוקה ומשרים בכשני ליטרים מים למשך כשעה. מסננים, מעבירים לסיר ומכסים בשני ליטרים מים נוספים. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות נוספות עד שהעדשים מתרככות אך שומרות על צורתן ואינן הופכות לעיסה. מסננים ומניחים בצד.

פורסים את הבצלים דק לרוחבם ומפרידים את הגלדים. במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים מחממים את השמן על גבי להבה גבוהה ומוסיפים את הבצל. מטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה. פורסים את השום ומוסיפים גם אותו לטיגון קצר, עד שריחו יעלה ויתפשט במטבח.

מוסיפים את העדשים המבושלות אל הבצל ומפזרים מעל את הכמון. מרסקים את תרמילי ההל ומוסיפים גם אותם. מערבבים תוך כדי טיגון עוד כמה דקות ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול ואחר כך מכבים את האש ומניחים לתערובת להצטנן מעט.

יוצקים את היוגורט לקערות או לכלי הגשה ומסדרים מעל כמות נדיבה מן העדשים והבצל. מניחים ליד פלח לימון וכמה גבעולי פטרוזיליה ומגישים על המרפסת עם ערק וקרח בכוסות גבוהות.

תגובות