מרק יוגורט קר עם צנונית וסומק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק יוגורט קר עם צנונית וסומק

למרקים שבמתכונים אני משתמש בתערובת של יוגורט כבשים ויוגורט עזים, אותם מערבבים במטרפה לקבלת מרקם חלק. ליטר יוגורט יספיק לחמישה אנשים ויבטיח נחמה קרירה מחום היום

דרגת קושי: קל
מרק יוגורט קר עם צנונית וסומק
דן פרץ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

5 צנונים קטנים או 10 צנוניות גדולות

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

2 כפות גדושות סומק

מלח ים דק

פלפל שחור גרוס

1 ליטר יוגורט

הוראות הכנה

שוטפים היטב את הצנוניות וקוטמים את הקצוות. בעזרת פומפייה דקה או מיקרופליין רחב, מגררים את קליפת הצנוניות יחד עם שכבה בעובי ½ סנטימטר אל קערה. נפטרים מהחלק הלבן. מפרידים כארבע כפות מהגרידה לקערה נפרדת כדי להשתמש בה אחר כך להגשה.

יוצקים מעל הגרידה את שמן הזית והלימון, מוסיפים את הסומק ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים ומניחים לעמוד כעשר דקות. מוסיפים את הגרידה אל היוגורט ומערבבים.

יוצקים את המרק לקערות אישיות ומפזרים מעל כל קערה מעט מן הגרידה שהושארה בצד. מגישים עם שקדים טבעיים במים קרים ומלח או עם פלחי עגבנייה שיעזרו לחריפות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות