מתכון

מרק יוגורט קר עם חלמונים

מרק היוגורט הצונן נלגם בארוחת צהריים קייצית על המרפסת מכוסות זכוכית או מקערות רחבות במקום מרק מהביל

דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דן פרץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק יוגורט קר עם בצל ועדשים

רכיבים

  • 1 ליטר יוגורט
  • 50 גרם חמאה
  • 5 ביצים
  • 5 פרוסות לחם שאור מעולה
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

יוצקים את היוגורט לחמש כוסות. ממיסים את החמאה במחבת רחבה על חום בינוני. מפרידים את החלמונים מן הביצים, אחד־אחד, ומעבירים למחבת בעדינות מבלי שיישברו. כשתחתית החלמונים עשויה מעט אך הם עדיין רוטטים, מעבירים אותם בזהירות בעזרת מרית ומניחים על גבי היוגורט שבכל אחת מן הכוסות. מתבלים במלח ובפלפל.

חותכים את פרוסות הלחם למקלות בעובי 1 סנטימטר ומעבירים למחבת עם החמאה. מגבירים את הלהבה וצולים את הפרוסות סביב סביב, עד שהן צרובות וזהובות. מגישים לארוחת הבוקר עם סלט בטחינה דלילה ומיץ רימונים מתוק.

תגובות