סלט שעועית ענקית (Gigantes) - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט שעועית ענקית (Gigantes)

סלט רענן ומשביע המעטר כמעט כל שולחן מזה יווני. לשעועית הענק מרקם בשרני יותר והיא משמשת כבסיס מצוין לספיגת מיצי העגבנייה, הלימון ושמן הזית

דרגת קושי: קל
סלט שעועית

אפשר לאכול את הסלט כארוחה שלמה ואפשר גם להגיש אותו עם פלחי צנונית, וצלעות טלה בתימין ונענע ליד.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 כוס שעועית ענק

2 עגבניות אדומות ובשלות

1 לימון

3 גבעולי בצל ירוק

5 גבעולי פטרוזיליה

1 פלפל ירוק חריף

2 שיני שום

6 פילטים של אנשובי משומר בשמן

¼ כוס שמן זית

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

נותנים את השעועית בקערה עמוקה ומשרים למשך הלילה. מסננים את השעועית ממי השרייה, מעבירים לסיר, מוסיפים שני ליטרים מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מסירים את הקצף הלבן העולה בעת הבישול, מנמיכים את האש ומבשלים כ–45 דקות עד שהשעועית רכה אך לא מתפוררת. מסננים ונפטרים מן הקליפות השקופות שנפרדו מהשעועית. מניחים בצד.

קוצצים את העגבניות לקוביות ומעבירים לקערה. שוטפים היטב את הלימון וחותכים לקוביות קטנות מחצית ממנו. את החצי השני סוחטים למיץ שישמש לתיבול הסלט. חותכים גם את גבעולי הבצל, הפטרוזיליה והפלפל החריף והשום ומוסיפים לקערה יחד עם האנשובי. מוסיפים את השעועית המבושלת כשעודנה חמה, יוצקים מעל את שמן הזית והלימון ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בעדינות ומניחים לסלט לעמוד כרבע שעה טרם ההגשה. אוכלים ליד האוזו, עם פרוסת גבינת חלומי צלויה או חריץ של גבינה צפתית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות