מתכון

מחבת מרגז עם שעועית ותרד

וריאציה מזרח־תיכונית לנקניקייה ושעועית הדלוחות מארוחת הבוקר המסורתית הידועה לשמצה בבריטניה. את מקום הנקניקיות הוורדרדות תופסות מרגז חריפות ובמקום רוטב עגבניות מקופסה, נספגת השעועית במיצי התרד הירוקים

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מחבת מרגז עם שעועית ותרד

רכיבים

  • 1 כוס שעועית לבנה
  • 5 נקניקיות מרגז מאיכות מעולה
  • 1 שן שום
  • מיץ מחצי לימון
  • 200 גרם תרד בשרני, שטוף היטב
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מבשלים את השעועית באופן שבו בושלה שעועית הענק לסלט.

חותכים את נקניקיות המרגז לפיסות באורך שני סנטימטרים ומעבירים למחבת לוהטת. צורבים את הנקניקיות היטב ללא שמן מכל צדיהן על ידי נענוע המחבת תדיר. פורסים את שן השום ומוסיפים את השמן שהצטבר בתחתית. ממשיכים בטיגון עוד כדקה, עד שריח השום עולה ומוסיפים את מיץ הלימון.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התרד. מערבבים מעט בעזרת כף עץ עד שהתרד מאבד מעט מנפחו אך נותר ירוק ורענן. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומגישים מיד, עם כיכר לחם אחיד וכוס מיץ שקדים קר.

תגובות