מחבת מרגז עם שעועית ותרד - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מחבת מרגז עם שעועית ותרד

וריאציה מזרח־תיכונית לנקניקייה ושעועית הדלוחות מארוחת הבוקר המסורתית הידועה לשמצה בבריטניה. את מקום הנקניקיות הוורדרדות תופסות מרגז חריפות ובמקום רוטב עגבניות מקופסה, נספגת השעועית במיצי התרד הירוקים

דרגת קושי: קל
מחבת מרגז עם שעועית ותרד
דן פרץ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 כוס שעועית לבנה

5 נקניקיות מרגז מאיכות מעולה

1 שן שום

מיץ מחצי לימון

200 גרם תרד בשרני, שטוף היטב

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מבשלים את השעועית באופן שבו בושלה שעועית הענק לסלט.

חותכים את נקניקיות המרגז לפיסות באורך שני סנטימטרים ומעבירים למחבת לוהטת. צורבים את הנקניקיות היטב ללא שמן מכל צדיהן על ידי נענוע המחבת תדיר. פורסים את שן השום ומוסיפים את השמן שהצטבר בתחתית. ממשיכים בטיגון עוד כדקה, עד שריח השום עולה ומוסיפים את מיץ הלימון.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התרד. מערבבים מעט בעזרת כף עץ עד שהתרד מאבד מעט מנפחו אך נותר ירוק ורענן. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומגישים מיד, עם כיכר לחם אחיד וכוס מיץ שקדים קר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות