פירה שעועית עם זיתים חמים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פירה שעועית עם זיתים חמים

תוספת הזיתים החמים מעניקה לטעמי השעועית ומרקמה הסמיך קלילות וחדות ההופכות את הפירה האפרפר למרכז השולחן

דרגת קושי: קל
פירה שעועית עם זיתים חמים
דן פרץ

פירה השעועית נפוץ במיוחד במטבחי הבלקן, משם הביאו אותו יוצאי רומניה ארצה בכליהם. אם תניחו צלחת כזו ליד זר, לצדה כיכר לחם לבן ותפנו את גבכם אך לרגע, תשמעו רק את צליל חריקת פיסת הלחם האחרונה על גבי הצלחת הנקייה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

½ 1 כוסות שעועית לבנה

1 שן שום

20 זיתים סוריים

20 זיתי קלמטה

2 כפות שמן זית

1 פלפל ירוק חריף

מיץ מחצי לימון

מלח אטלנטי

פלפל לבן טחון דק

הוראות הכנה

משרים את השעועית בקערה מלאה מים למשך הלילה. מסננים את השעועית מנוזלי השרייה ומעבירים לסיר עם שלושה ליטרים מים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומסירים את הקצף העולה בעת הבישול. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שהשעועית רכה מאוד. מכבים את הלהבה, משאירים את השעועית בתוך נוזלי הבישול ומניחים לה להצטנן מעט.

בעזרת כף מחוררת, מעבירים מן השעועית אל קערת מעבד המזון בעל להב פלדה, מוסיפים את שן השום, מתבלים במלח ובפלפל לבן ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים מעט מנוזלי הבישול על פי הצורך. בשלב זה ניתן אף להוסיף לקערת המעבד שלוש כפות חמאת שקדים טבעית להעשרת המרקם.

מגלענים את הזיתים ומקפיצים אותם במחבת חמה עם שמן הזית ופלפל ירוק חריף קצוץ. כשהזיתים חמים ומתחילים לקבל כוויות זהובות מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים בבישול עד שהוא נספג כולו בזיתים.

מסדרים מפירה השעועית על גבי צלחת וצרים במרכז הערימה גומה קטנה. מעבירים מן הזיתים החמים אל הגומה ומגישים עם קציצות או עם צלי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות