מרק דלעת וקשיו הודי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק דלעת וקשיו הודי

מי שאוהב אוכל הודי ידמע מרוב אושר עם המרק הזה: סמיך, משביע ומעורר געגועים לארץ הכי שווה שיש

10-12 מנות דרגת קושי: קל
מרק דלעת וקשיו הודי
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כפות שמן זית

2 כרישות או בצלים לבנים קצוצים לקוביות

1 שורש סלרי גדול או 2 בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

2 כפות (30 גרם) ג'ינג'ר קלוף וקצוץ גס

קילו וחצי (ברוטו) דלעת קלופה וחתוכה לקוביות (קילו נטו)

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

חצי כוס עדשים כתומות שטופות

2/3 כוס קשיו טבעי

2 ליטר מים קרים

פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)

 

תבלינים:

2 כפיות מלח

כפית כמון

כפית גרגרי כוסברה טחונים

רבע כפית פפריקה חריפה

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית אגוז מוסקט

רבע כפית קינמון

הוראות הכנה

מחממים בסיר גדול שמן זית ומטגנים כרישות, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וג'ינג'ר למשך 10 דקות. מוסיפים דלעת, גזר, עדשים, קשיו ו-2 ליטר מים קרים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שצף מעל. מכסים ומבשלים 50 דקות תוך בעבוע עדין. מוסיפים חלב קוקוס ואת כל התבלינים, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין עוד 10 דקות. טוחנים את המרק היטב, אם הוא סמיך מדי מוסיפים עוד מים או חלב קוקוס. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות