מתכון

סלט דלעת וחיטה

הוא טעים, יפה וססגוני. אני אוהבת להכין את הסלט הזה כמנה עיקרית, לצד לחם טוב בארוחת ערב קלילה של אמצע השבוע

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10 מנות
סלט דלעת וחיטה
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • כוס וחצי חיטה מושרית לכמה שעות או לילה
  • 2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לחצאי עיגולים דקים
  • כף שמן חמניות או קנולה
  • קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • חצי כפית מלח דק
  • חצי כוס גרעיני דלעת קלויים קלות על מחבת יבשה
  • צרור עלי אורוגולה, רוקט או תרד שטופים ומיובשים
  • 3 בצל ירוק קצוץ דק

לרוטב

  • שליש כוס שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • ½1 כפות סילאן
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים בצלים על להבה בינונית עד שהשחימו יפה. בסיר בינוני מרתיחים מים, מוסיפים את החיטה המסוננת ומבשלים ללא מכסה 15-25 דקות (תלוי בזמן ההשריה, מבשלים עד ריכוך לרמת אל דנטה) ומסננים. מעבירים את הדלעת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מערבבים עם שמן זית, סילאן ומלח וצולים 30 דקות. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים עם זילוף סילאן מלמעלה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ