מתכון

דלעת צלויה בפנקו

הדלעת יוצאת דביקה, מתוקה ולחה מהסירופ שהצטמצם והסמיך לו לאטו. שכבת הפנקו העליונה קריספית ותורמת לחוויית מרקמים שונה מהמוכר לנו

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דלעת יפנית בפנקו
צילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

אם יש לכם דלעת היפנית היא מתאימה למתכון הזה במיוחד, אך גם דלעת רגילה יכולה לשמש תוספת נהדרת לצד חזה עוף ואורז בסמטי ריחני.

רכיבים

  • קילו וחצי (ברוטו) דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות (קילו נטו)
  • כוס וחצי מים
  • חצי כוס (100 גרם סוכר)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות פנקו
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שמים בווק מים, סוכר וסויה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים ללא כיסוי ועל להבה גבוהה למשך רבע שעה, מערבבים מדי פעם. מנמיכים ללהבה בינונית וממשיכים בבישול ללא כיסוי עוד 30-40 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגו בדלעת. מערבבים מדי פעם. מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את הדלעת לתבנית צלייה, זורים מעל פנקו ופלפל שחור ואופים לא מכוסה 40-50 דקות או עד השחמה יפה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ