אטריות אורז ומשמשים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אטריות אורז ומשמשים

בין אם משתמשים בטריים בעונתם, ובין אם משתמשים במיובשים - המשמשים הם טוויסט מפתיע ומתקתק-חמצמץ בנודלס

דרגת קושי: קל
אטריות אורז ומשמשים מנהר אמור
דן פרץ

את דרכו החל המשמש בעצים שנעו ברוח על גדות נהר האמור, בצפון־מזרח סין, בשוליה של רוסיה הגדולה. משם נשאו אותו הסוחרים והחיילים אל מונגוליה ואל אורל, אל קונסטנטינופול ואל ספרד והכתימו את שבילי האבן המרוצפים של גני סביליה בעסיס הפירות שנשכחו על ענפיהם.

אינני יודע איך אכלו אותו שם פעם, היושבים לגדות הנהר. אולי מצצו ממנו הילדים את הדבש, ואולי קטפו אותו כשהוא עדיין נוקשה מעט ופרסו ממנו לאטריות, שימתק להם.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

8 משמשים מוצקים, עדיף צהובים

1 קישוא או מלפפון טרי ומוצק

1 גזר

2 גבעולי בצל ירוק

½ כוס נבטים דקיקים

1 כוס אטריות אורז

1 פלפל צ'ילי אדום

½ כוס בוטנים קלויים ללא קליפה

לרוטב:

1 כף חומץ אורז

2 כפות סויה

1 כפית דבש

1 כפית שטוחה ג'ינג'ר טרי מגורר

גרידה מקליפת חצי לימון

כמה טיפות שמן שומשום

הוראות הכנה

פורסים לפרוסות דקות את המשמשים, הקישוא והגזר ואחר כך פורסים שוב למקלונים דקיקים. מעבירים לקערה. פורסים את גבעולי הבצל באלכסון, גם כן דק, ומוסיפים אל קערת הסלט יחד עם הנבטים.

משרים את אטריות האורז במים בקערה ובה מים רותחים למשך כשלוש דקות עד שהן מתרככות. מסננים ומוסיפים לקערה.

מערבבים יחד את חומץ האורז, הסויה, הדבש, הג'ינג'ר, גרידת הלימון ושמן השומשום ויוצקים מעל הסלט. פורסים מהצ'ילי ומוסיפים על־פי נטיית החריפות הפרטית של הסועדים ומערבבים. מפזרים מעל את הבוטנים ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות