משמשים ממולאים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון משמשים ממולאים

דרגת קושי: קל
משמשים ממולאים. מגישים עם קערת אורז
דן פרץ

בבוסתני הכפרים שבהרי ירושלים קטפו הנשים את הפרי כשהנץ, שבועיים או שלושה בשנה. את הפגומים שניקרו בהם הציפורים ניקו ובישלו לריבה ואחר מתחו אותה על גבי בדים צחורים שתתייבש ותהיה ללדר. את היפים והגדולים מילאו בבשר ובתבלינים ואפו בטאבונים שבחצרות עד שהבשר הגיר את מיציו אל הפרי והפרי הגיש לו חזרה את מתיקותו. אולי יצקו על הכל טחינה מעורבבת ביוגורט ואולי ליפפו סביבם פיתה דקה, אבל מי שאכל את המשמשים הממולאים בבוסתן סבתו בילדותו, כבר לא ישכח את טעמם לעולם.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

1 בצל

¼ כוס שמן זית

80 גרם צנוברים קטנים

1 כפית שטוחה קינמון

1 כף נענע יבשה

½ כפית כמון

1 כפית שטוחה זרעי כוסברה

1 כפית שטוחה זרעי שומר

½ קילו כבש או בקר טחון

עלים מ–6 גבעולי נענע

18–24 משמשים יפים, עדיף צהובים קשים ולא כתומים רכים

מיץ מלימון אחד

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת תערובת המילוי: קוצצים את הבצל דק ומאדים במחבת רחבה עם שתי כפות שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הצנוברים, מטגנים עוד מעט, מסירים מהאש ומצננים. נותנים את התבלינים היבשים במכתש וכותשים אותם יחד לאבקה בעזרת העלי.

מעבירים את הבשר לקערה רחבה, מוסיפים את הבצל, הצנוברים והתבלינים, קוצצים את הנענע ומוסיפים גם אותה. מתבלים במלח ובפלפל ולשים את הבשר לקבלת תערובת אחידה.

מחלצים את הגלעינים מהמשמשים מבלי לפתוח אותם עד הסוף. ממלאים כל משמש בכף גדושה מן התערובת ומהדקים. מניחים את המשמשים על צדם בתבנית בעלת שוליים ששומנה במעט שמן זית ומזלפים מעל את מיץ הלימון. מפזרים מעט מלח ופלפל גם על המשמשים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל–250 מעלות למשך כ–20 דקות עד שהבשר מוכן.

מגישים את התבנית ישר אל השולחן עם כף רחבה וקערת אורז לבן עם שקדים קלויים ומעט שמיר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות