מתכון

סשימי דג ועדשים של השף אביב משה

אביב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סשימי עדשים
צילום: אילייה מלניקוב
אביב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני

ניתן לוותר על הסורבה במנה

רכיבים

  • 200 גרם דג לבן פרוס לפרוסות דקות (אינטיאס, פלמידה או מוסר)
  • 1 חציל קלוי מקולף
  • 50 מ״ל סויה
  • 50 גרם דבש
  • 50 מ״ל יין לבן
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 כף סומק
  • 100 גרם עדשים שחורות מבושלות
  • שמן לטיגון עמוק
  • חופן עלי בזיליקום
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • שמן זית
  • מלח

חומרים לסורבה

  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות אבקת ווסאבי
  • 250 גרם סוכר
  • 50 גרם גלוקוז

הוראות הכנה

מערבבים אבקת ווסאבי עם 3 כפות מים. מרתיחים מים, גלוקוז וסוכר ומוסיפים את הווסאבי, מקררים ומעבירים במכונת גלידה.

מטגנים בשמן עמוק את העדשים כ-30 שניות עד לפריכות מלאה.

מחממים דבש, סויה ויין לבן, מצמצמים מעט ומוסיפים את החציל הקלוי, מניחים על האש כ-3 דקות  עד לקרמול קל ומורידים מהאש. מצננים.

מתבלים את הבצל הקצוץ בסומק.

מתבלים את נתחי הדגים בשמן זית ומלח.

מסדרים בצלחת את בשר החציל ועליו את נתחי הדג, מפזרים מעט בצל עם הסומק, עגבניות, עלי בזיליקום ולבסוף את העדשים. מגישים סורבה לצד המנה.

תגובות