מתכון

תבשיל עדשים בשום, מנגולד ודלורית

הילה וידבסקי, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הילה וידבסקי, שפית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות
תבשיל עדשים במנגולד ודלורית

רכיבים

  • 3 כוסות עדשים (עדיף מונבטות)
  • 12 שיני שום
  • דלורית בינונית או פלח דלעת
  • 2 גמבה אדומה
  • חבילת מנגולד
  • 3 גבעולי שמיר
  • שמן
  • פפריקה מתוקה, כמון

הוראות הכנה

לצרוב בסיר רחב ושטוח את שיני השום כשהן פרוסות לפרוסות עבות וקוצצים את חבילת המנגולד ומקפיצים יחד במחבת.

להוסיף את הגמבה חתוכה לרצועות ולערבב עוד 2-3 דקות.

להוסיף 2 כוסות מים וכף פפריקה מתוקה. לבשל במשך 10 דקות על אש גבוהה.

צרפו לתבשיל קוביות מהדלורית או מפלח הדלעת ואת העדשים ולבשל עוד 15-20 דקות. במידת הצורך להוסיף עוד מים.

לתבל במלח, פלפל, כפית כמון ושמיר קצוץ.

תגובות