מתכון

תבשיל עדשים בשום, מנגולד ודלורית

הילה וידבסקי, שפית אורחת
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הילה וידבסקי, שפית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות
תבשיל עדשים במנגולד ודלורית
צילום: הילה וידבסקי

רכיבים

  • 3 כוסות עדשים (עדיף מונבטות)
  • 12 שיני שום
  • דלורית בינונית או פלח דלעת
  • 2 גמבה אדומה
  • חבילת מנגולד
  • 3 גבעולי שמיר
  • שמן
  • פפריקה מתוקה, כמון

הוראות הכנה

לצרוב בסיר רחב ושטוח את שיני השום כשהן פרוסות לפרוסות עבות וקוצצים את חבילת המנגולד ומקפיצים יחד במחבת.

להוסיף את הגמבה חתוכה לרצועות ולערבב עוד 2-3 דקות.

להוסיף 2 כוסות מים וכף פפריקה מתוקה. לבשל במשך 10 דקות על אש גבוהה.

צרפו לתבשיל קוביות מהדלורית או מפלח הדלעת ואת העדשים ולבשל עוד 15-20 דקות. במידת הצורך להוסיף עוד מים.

לתבל במלח, פלפל, כפית כמון ושמיר קצוץ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ