מתכון

דאל הודי קלאסי

בכל רחבי הודו מוצאים גרסאות רבות לדאל - תבשיל עדשים וקטניות, שהוא מאבות היסוד של המטבח הרחב של תת היבשת

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
דאל עדשים של אינדירה

רכיבים

  • כוס עדשים כתומות שהושרו במים למשך כשעתיים
  • שמן זית
  • בצל לבן גדול קצוץ
  • 200 גרם עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • 4 שיני שום קצוצות
  • כפית וחצי של ג'ינג'ר מגורר
  • כף קארי
  • כפית כורכום
  • מלח, פלפל
  • צ'ילי אדום קצוץ- אופציונלי
  • אפשר גם להוסיף טופו (200 גרם) במהלך הבישול

הוראות הכנה

מבשלים את העדשים במים. מכפים את הקצף ברתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה למשך 25 דקות.

במחבת מטגנים עם מעט שמן זית את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, הג'ינג'ר והצ'ילי ומטגנים לדקה נוספת. מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מתבלים בעזרת הקארי, הכורכום, והפלפל וממשיכים לטגן לעוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.

מעבירים את תערובת התבלינים הריחנית לסיר העדשים וממשיכים לבשל כ-10-15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. לקראת ההגשה, מוסיפים לתבשיל את הכוסברה הקצוצה ומגישים חם.

תגובות