מתכון

עוף ביין אדום עם סלק וסומק

גרסה נוספת לעוף ביין, בתוספת חמיצות סומקית נעימה ותימין, ההופכים את התבשיל לקל יותר ובעל טעם מזרח־תיכוני משהו

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוף ביין אדום עם סלק וסומק
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

העניין בהכנת העוף בצורה זו הוא החדרת התבלינים לרווח שבין העור והבשר והצבע העז המתקבל מהסומק והסלקים. חמיצות הסומק ומתיקות הסלקים מבקשת יין יבש אך לא כבד מדי, דוגמת שיראז מצוין או גרנאש.

רכיבים

  • 1 עוף שלם, בעל עור חלק ובהיר
  • 4 כפות גדושות סוּמק
  • 60 מיליליטר שמן זית
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 5–6 סלקים קטנים
  • שיני שום מקולפות מראש שום שלם
  • 4 גבעולי תימין
  • 500 מיליליטר יין אדום יבש מעולה
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שוטפים היטב את העוף ונפטרים מעודפי עור. מפרידים בעדינות את העור בעזרת האצבעות מאזור החזה והכרעיים ומורחים בעזרת הידיים, ברווח שנוצר, סומק ושמן זית בנדיבות. מורחים את הסומק והשמן גם על עור העוף מבחוץ.

מחממים סיר כבד ועמוק שמכיל את העוף בשלמותו אך לא הרבה יותר. מניחים את העוף המשומן בסיר החם כשהחזה פונה כלפי מטה ומזהיבים. מסובבים את העוף עד שהוא זהוב כולו ומוציאים לקערה.

קולפים וחותכים לקוביות את שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה ומעבירים לסיר לטיגון קצר. קולפים את הסלקים, חותכים לפלחים ומוסיפים גם אותם. מפזרים את שיני השום וגבעולי התימין, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים כמה דקות על אש גבוהה.

מניחים במרכז הסיר את העוף כשהחזה פונה כלפי מעלה. יוצקים מעל את היין כך שיגיע לכתפי העוף אך לא יכסה אותו לגמרי. מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים בבישול על אש קטנה בבעבוע עדין כשעתיים.

בינתיים מחממים תנור ל–220 מעלות. לאחר כשעתיים של בישול על הגז, מעבירים את הסיר למרכז התנור ומסירים את המכסה. צולים את העוף כ–40 דקות נוספות, עד שפני התבשיל נצרבות ועורו של העוף מתייבש והופך לפריך.

מוציאים את הסיר מהתנור, מכסים ומניחים לו לעמוד כעשר דקות לפני ההגשה כך שהאדים ייספגו בעוף שהתייבש. מגישים עם תפוחי אדמה מאודים במי מלח ומעט חמאה מומסת מעליהם.

תגובות