מתכון

מצאנו את המתכון לעוגת הביסקוויטים המושלמת

בכל בית ניתן למצוא את המתכון המושלם לעוגת הביסקוויטים אבל המתכון הזה התעלה על כולם

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:לעוגת בסקוויטים בתבנית 25 *25
פרוסת עוגת ביסקוויטים עם פקאן

רכיבים

  • חבילת ביסקוויטים בטעם קרמל
  • קערה עם חלב

לקרם הפטיסייר:

  • 1/2 ליטר חלב
  • מקל וניל חצוי לאורכו
  • 50 גרם קורנפלור
  • 4 חלמונים
  • 140 גרם סוכר
  • 120 גרם פקאן מסוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 1 גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • חבילת קליק שוקולד (הממתק)
  • 50 גרם פקאן מסוכר שלם

לציפוי:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • קורט מלח

הוראות הכנה

הכנת קרם הפטיסייר פקאן:

מכניסים את הפקאנים למעבד מזון וטוחנים לאבקה.

ממיסים את הקורנפלור במעט חלב, מוסיפים חלמונים סוכר ואת מחית הפקאן, וטורפים לתערובת אחידה.

מחממים על להבה את יתר החלב ומקל הווניל (מרוקנים את תרמילי הווניל לתוך החלב), ומשאירים אותו בחלב.

מביאים לרתיחה ומוסיפים שליש עד חצי מהחלב אל תערובת החלמונים, טורפים היטב עד שהסוכר נמס (חשוב לבצע השוואת טמפרטורות על מנת שלא תצא לכם חביתה).

יוצקים את כל התערובת לחלב הרותח שנשאר ומערבבים נמרצות תוך כדי בישול על להבה נמוכה, מערבבים עד להסמכת המסה. ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד להסמכה.

מסירים מהאש ומעבירים לקערה רחבה, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

יוצקים את השמנת המתוקה לקערת מערבל חשמלי ומקציפים לקבלת קרם יציב וחלק.

מקפלים את הקצפת אל קרם הפטיסייר בכמה פעמים עד לקבלת קציפה אחידה וחלקה.

הרכבת העוגה:

טובלים את הבסקוויטים בחלב ומסדרים בתבנית, יוצקים מעל מחצית מהקרם ומפזרים מעל חצי חבילת קליק וחצי מכמות הפקאנים.

מסדרים מעל שכבה נוספת של בסקוויטים, מעליה עוד שכבת קרם, פקאנים וקליק. מעבירים לקירור כשעה.

לציפוי:

בסיר או בפולסים קצרים במיקרו, מחממים את השמנת המתוקה ויוצקים מעליה את השוקולד המריר והמלח ומערבבים עד להמסה.

מחכים שיתקרר מעט ויוצקים על העוגה.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות