צ'יפס חציל מהאגדות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון צ'יפס חציל מהאגדות

כך תכינו בבית את צ'יפס החציל של מסעדת "גוּז' ודניאל" – כמנה ראשונה לארוחה שלמה או כחטיף ממכר לצד הבירה

6-8 מנות דרגת קושי: קל
מנת צ'יפס חציל על סלט עגבניות פיקנטי וגבינת פטה רכה
טל סיון ציפורין

ב"גוּז ודניאל" מגישים את המנה על מצע גבינת פטה רכה וסלט עגבניות פיקנטי. אם תבחרו להגיש את המנה בדיוק כך, כמו בביסטרו הכפרי שבבני ציון, היא תהיה אופציה מצוינת להגשה כמנה ראשונה למרכז השולחן. לחלופין, אם תתעצלו ותחליטו להכין רק את צ'יפס החציל – אז כדאי כבר מראש להכפיל או לשלש כמויות, להגיש בערימה גדולה ולהזמין חברים. 

8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 (10)

רכיבים

לצ'יפס החציל:

3 חצילים מובחרים, קלופים וחתוכים למקלות דמויי צ׳יפס

1 כף מלח דק

1 כוס קמח תפוחי אדמה

לסלט העגבניות:

10 יחידות עגבניות שרי מכל הצבעים והמינים

1/2 בצל סגול פרוס דק

1/4 צ׳ילי ירוק טרי פרוס דק

1 שן שום, כתושה

1/4 חבילת פטרוזיליה, קצוצה

מלח                   

פלפל שחור גרוס טרי

מיץ לימון

שמן זית

לפטה הרכה:

1 כוס גבינת פטה בסגנון יווני

1 כוס גבינה לבנה 9%

1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה

מערבבים את מקלות החציל עם המלח, ומעבירים למסננת. מניחים במקרר ל 3-4 שעות. 

בינתיים ניגשים להכנה וקיצוץ מרכיבי הסלט, אך לא מערבבים עדיין עם הרוטב, כדי שהסלט לא יהיה ״עייף״ בהגשה. אחרי שמכינים את מרכיבי הסלט, שומרים במקרר עד להגשה.

מכינים את הפטה הרכה: מערבבים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון, עד לקבלת מרקם חלק, וגם אותה מעבירים למקרר עד להגשה.

כ-3 שעות לאחר שהחציל נח עם המלח במקרר, מחממים סיר גבוה בעל שוליים רחבים, עם שמן צמחי לחום גבוה (200 מעלות). 

עוטפים את אצבעות החציל בכמות נדיבה של קמח תפוחי אדמה, מנערים את הקמח העודף ומניחים בזהירות בשמן החם. שומרים את הסיר על אש גבוהה כדי שהחציל יישאר פריך ולא יספוג שמן פנימה.

בזמן שהחציל מטגן, מערבבים אל כל המרכיבים של הסלט עגבניות, טועמים ומתקנים תיבול. 

מניחים בתחתית צלחת הגשה עמוקה את הפטה הרכה שהכנו, ועליה עורמים מסלט העגבניות. 

כשהחציל מוכן (השוליים מזהיבים), מוציאים אותו מהשמן לנייר סופג, מתבלים עם מלח דק ומניחים ישירות על סלט העגבניות ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות