סלט קישואים צלויים וקולרבי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט קישואים צלויים וקולרבי

טרי טרי, לא דורש כמעט טיפול, פשוט וטעים כמו גן ירק נוצץ מטל

דרגת קושי: קל
סלט קישואים צלויים וקולורבי
דן פרץ

קישואים ניתן לאכול גם כשהם נאים, אולם אני מעדיף לצלות אותם רק לרגע על גבי גריל פחמים או אפילו על האש הגלויה שבכירה, כדי לצרוב את עורם ולהרתיח את מיציהם קלות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

8-6 קישואים נאים ומוצקים, עדיף בעלי קליפה ירוקה כהה

2 פקעות קולרבי טריים
1 פלפל ירוק כהה ומריר
4 גבעולי בצל ירוק
1/2 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

קולים את הקישואים על גבי גריל פחמים או על אש גלויה בכיריים, עד שקליפתם נצרבת ומקבלת כוויות כהות אך תוכם נותר בהיר ומעט נוקשה. מסירים את העוקצים וחותכים את הקישואים לרבעים לאורכם ואחר כך חוצים כל רבע במחציתו. מעבירים לקערה.

קולפים את הקולרבי וחותכים לפרוסות בעובי 3 מילימטר בכיוון האחד ואחר כך בכיוון השני לקבלת גפרורים זקופים. חותכים את הפלפל באופן דומה, קורעים ביד את גבעולי הבצל ומוסיפים הכל אל הסלט. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל ומגישים מיד, כשהקישואים עודם חמימים והקולרבי פריך ונוקשה. מניחים ליד כוס יוגורט קרה ולחם טרי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות