סלט קישואים מטוגנים ודג - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט קישואים מטוגנים ודג

בגרסה שלפנינו הוספנו אל הקישואים דג נהרות שמנמן, פורל או סלמון ודומיהם, המשלימים את המרקם העדין של הקישואים בטעמים מעט יותר מודגשים של רוקט ופלפל חריף

דרגת קושי: קל
סלט קישואים מטוגנים ודג נהרות
דן פרץ

אחד המרקמים הנעימים ביותר במטבח מתקבל כשמטגנים קישואים - פריך וזהוב מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. כדי ליהנות מהם במיוחד, מוסיפים אל הקישואים לבנה או יוגורט, טחינה דלילה, סלט ירקות או כמה עשבי תיבול קצוצים ומעט לימון ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

ניתן להחליף את הדג גם בפיסות מירך עוף עסיסית או אפילו בשבבי רוסטביף נאים. ארוחה שלמה בצלחת שמתאימה בדיוק לימים שבין הקיץ לחורף, כשחם אבל כבר יש עננים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לדגים:

2 דגי פורל במשקל 400 גרם האחד
רבע כוס ‏(60 מ”ל‏) שמן זית
או 100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס ‏(120 מ”ל‏) יין לבן
1 לימון
4 שיני שום
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

לסלט:

8-6 קישואים טריים ומוצקים
1/2 כוס שמן זית לטיגון
1 פלפל ירוק חריף
1 צרור קטן עלי רוקט
חצי לימון
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הדג: מחממים תנור ל–220 מעלות. פורסים יריעה של רדיד אלומיניום על גבי משטח העבודה ומשמנים מעט את מרכזה. מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור ומניחים על גביהם את הדג. משמנים, יוצקים מעט יין לבן, ממליחים ומפלפלים גם את צדו השני ואת בטנו ומניחים בתוכו שלוש פרוסות לימון ושתי שיני שום פרוסות. עוטפים את הדג היטב ברדיד האלומיניום ומעבירים לתנור החם ל–25 דקות. כשהדג מוכן מוציאים אותו מהתנור ומניחים להצטנן מעט.

שוטפים את הקישואים אך לא מקלפים, פורסים לפרוסות בעובי 1/2 סנטימטר ומסדרים על גבי נייר סופג. מפזרים מעט מלח ומניחים לקישואים להגיר מעט מנוזליהם. מחממים שמן לטיגון בגובה סנטימטר אחד במחבת או בסיר רחב ומזהיבים בו את פרוסות הקישואים משני צדיהן. מוציאים אל נייר סופג. אם מעוניינים בתוצאה פריכה יותר, מצפים את פרוסות הקישוא במעט קמח לפני הטיגון.

להכנת הסלט מתחילים בפירוק הדג הקר מהאדרה והסרת העצמות ומשתדלים לשמור על פיסות הדג גדולות ושלמות. מעבירים לקערה ומוסיפים את פיסות הקישוא. פורסים את הפלפל החריף ומוסיפים אותו לסלט יחד עם עלי הרוקט. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר עם לחם מקמח מלא ולבנה חמצמצה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות