מתכון

סלט תאנים עם אנדיב וגבינת טולום

תאנים של סוף הקיץ הן תמיד המתוקות מכולן

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט תאנים
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

באדיבות מסעדת מאג'דה

רכיבים

  • צרור עלי רוקט טריים
  • ראש אנדיב
  • 8 תאנים מתוקות ובשלות של סוף הקיץ
  • 100 גרם גבינת טולום טורקית או ברינזה
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף שמן אגוזים ‏(לא חובה‏)
  • 1 כף דבש
  • מלח אטלנטי

הוראות הכנה

מפזרים עלי רוקט טריים על גבי צלחת הגשה שטוחה. מפרידים את עלי האנדיב החיצוניים, מניחים גם אותם על גבי הצלחת ונפטרים מן הליבה המרירה. קורעים בעזרת האצבעות את התאנים הבשלות, פוערים את לוען ומניחים על הצלחת כשהפנים כלפי מעלה. מפוררים ביד את הגבינה ומפזרים גם אותה מעל.
יוצקים מעל את שמן הזית, שמן האגוזים והדבש בנדיבות, זורים מעט מלח אטלנטי ומגישים עם מזלג ופרוסת לחם שתמשוך את השמן והדבש

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ