קבב בדלעת ורימונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קבב בדלעת ורימונים

בעת הכנת הקבב של מאגדה עושים שימוש במערבל בעל וו לישה, המפרק את השומן והחלבון שבבשר ותורם למרקם יוצא דופן ונהדר

דרגת קושי: קל
קבב בדלעת ורימונים
דן פרץ

באדיבות מסעדת מאג'דה

תהליך ההכנה הארוך יחסית בא לידי ביטוי בתוצאות, כמו גם ההקפדה על נתחי הבשר השונים האופייניים, כל אחד, במידת שומן אחרת ובטעם בשרי עשיר.

השילוב עם בשר הדלעת הצלוי והמקורמל וריבת הרימונים הסמיכה מעניקים לקבב את טעמי הבוסתן והמקשה המקיפים את המסעדה וליושבים את התחושה החדה כי עונות השנה הן גם העונות שבצלחת. אולי למחרת החג, בצהריים, אפשר לפזר מהריבה הזאת בנדיבות על הקבבים ולהרבות זכויותינו הטובות כמו הגרעינים הצפים בה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקבב:

1/2ק”ג פאלדה או צוואר טלה
1/2 ק”ג פאלדה או צוואר בקר
1/2 ק”ג צ’אך בקר
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי שומר
1 כפית שטוחה זרעי כמון
1 בצל
1 צרור פטרוזיליה
מלח ים דק
200 גרם גבינת גורגונזולה ‏(לא חובה‏)

לדלעת הצלויה:

דלעת השדה ‏(הזן שקליפתו כתומה והוא רחב ופחוס ובעל קפלים‏)
1/2 כוס שמן זית
מלח אטלנטי

לריבת הרימונים:

1 ק”ג זרעים מרימונים קלופים ‏(כ–5 רימונים‏)
1/2 כוס גרנדין ‏(סירופ רימונים‏)
1/2 ק”ג סוכר
מיץ מלימון אחד

הוראות הכנה

להכנת הקבב: טוחנים יחד את בשר הטלה ובשר הבקר בסכין בעלת חורים עבים יחסית ומעבירים את הבשר לקערת מערבל המזון עם וו לישה. בינתיים קולים על גבי מחבת נקייה וללא שמן את זרעי הכוסברה, השומר והכמון עד שהם מתחילים להפיץ ריח תבלינים נעים במטבח. מעבירים את הזרעים אל המכתש, כותשים אותם בעזרת העלי ומוסיפים אל הבשר. מתחילים בלישת הבשר בעזרת וו הלישה למשך עשר דקות־רבע שעה במהירות נמוכה. השומן והחלבון מתפרקים מן הבשר וצובעים את התערובת לבן. בינתיים קוצצים היטב את הבצל והפטרוזיליה ומוסיפים אל התערובת בגמר הלישה. מוסיפים גם את המלח, מערבבים בעזרת הידיים ומניחים במקרר לשלוש או ארבע שעות.

כשתערובת הבשר התגבשה והצטננה, צרים קציצות מוארכות בגודל המזכיר קובה מטוגנת. במאג’דה ממלאים כל קבב בפיסת גבינת גורגונזולה הנמסה אל הבשר בעת הצלייה ומעניקה לו טעם עשיר במיוחד. ניתן, לחלופין, להמיר את פיסות הגבינה בכף טחינה גולמית או אפילו בפטה כבדים. צולים את הקבבים על גריל פחמים ומגישים מיד על גבי כף מבשר הדלעת הצלויה וכפית מריבת הרימונים מעל.

לצליית הדלעת: חוצים את הדלעת לרוחבה ונפטרים מן הגרעינים. מזליפים מעל שמן זית רב ובנדיבות ומתבלים במלח אטלנטי. צולים בתנור שחומם מראש ל–250 מעלות למשך כשעה וחצי־שעתיים עד שבשר הדלעת נמלא צריבות זהובות. מוציאים מן התנור ומצננים מעט.

להכנת הריבה: מעבירים לסיר את גרעיני הרימונים, הסירופ, הסוכר והלימון ומבשלים יחד על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ–40 דקות על אש נמוכה בבעבוע עדין עד שהריבה מסמיכה וצבעה מתכהה. מעבירים את הריבה החמה בזהירות לצנצנת וסוגרים מיד. מצננים ושומרים כשלושה חודשים במקום אפל וקריר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות