פוקצ'ה עם ענבי מוסקט ומסקרפונה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פוקצ'ה עם ענבי מוסקט ומסקרפונה

זו לא בדיוק פוקצה, וכשמריחים אותה כשהיא יוצאת מן התנור היא מזכירה בניחוחותיה סופגניה טרייה, ערוגות בושם וכרם בעת הבציר

דרגת קושי: קל
 פוקצ'ה עם ענבים
דן פרץ

באדיבות מסעדת מאג'דה

תסיסת הסוכר בענבי המוסקט הקטנים והסמיכים, הבצק המזהיב משמן זית, זרעי השומר ועלי הלואיזה - כל אלה הופכים את המאפה הזה לטעמיה של החופשה המושלמת. הפוקצ’ה הזאת יכולה בקלות להפוך למנה מסורתית על שולחן החג ולמאכל שיאכלו אותו בני ישראל כהודיה על כל הטוב והברכה שנתנה לנו הארץ.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

1/2 ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
50 גרם סוכר
350 מ”ל מים פושרים
50 מ”ל שמן זית כתית מעולה
1 כפית שטוחה מלח ים

לציפוי:

אשכול בשל של ענבי מוסקט
50 גרם סוכר
50 מ”ל שמן זית כתית מעולה
1 כפית זרעי שומר
10 עלי לואיזה טריים

להגשה:

גביע מסקרפונה

הוראות הכנה

להכנת הבצק: מניחים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת המערבל עם וו לישה, מוסיפים את המים ומתחילים בערבול במהירות נמוכה. כשהחומרים מתאחדים לכדי בצק יבש יחסית מתחילים בזילוף אטי של שמן הזית תוך כדי ערבול ומוסיפים גם את המלח. תחילה יתפרק הבצק אך עם המשך הלישה ישוב ויתאחד לכדי בצק רך במיוחד. מסיימים בלישה ידנית של כ–2–3 דקות על גבי משטח מקומח, מחזירים את הבצק לקערת הערבול, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כ–45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

להכנת הפוקצ’ה: תוקעים אצבעות כף יד פתוחה בבצק שתפח ומפילים את נפחו. לשים מעט ומעבירים לתבנית עגולה ומשומנת בעלת שוליים בקוטר 30 ס”מ. משטחים את הבצק הקפיצי בעזרת האצבעות עד שהוא מתרצה ונשאר בשכבה אחידה בתבנית. מפרידים את הענבים מן האשכול ומפזרים מעל בנדיבות יחד עם הסוכר ושמן הזית ומניחים לפוקצ’ה למשך כ–20 דקות נוספות, עד שתתפח ותבלע לקרבה את הענבים. כותשים את זרעי השומר בעזרת מכתש ועלי. מפזרים מעל הפוקצ’ה את הזרעים הכתושים ואת עלי הלואיזה הריחניים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל–220 מעלות למשך כ–25 דקות, עד שהפוקצ’ה מזהיבה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מגישים בפרוסות, עם כף גדושה של מסקרפונה מעל ויין לבן וקר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות